Ο πτυχιούχος Διαματάρης και το ρεκόρ του Μητσοτάκη

Κάλιο αργά παρά ποτέ για την αποφοίτηση του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών ενώ ο πρωθυπουργός "πάει σφαίρα" για το ρεκόρ των αναπάντητων ερωτήσεων.

Δεν φτάνει που τα κάνουν…

Δεν φτάνει που τα κάνουν, τα …διαφημίζουν κιόλας αυτό είναι το εντυπωσιακό. Για την υπόθεση του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη μιλάμε που όλοι είδαμε έκθαμβοι να εμφανίζει μετά από 3 χρόνια ένα πτυχίο από το Columbia (Κολάμπια Ελληνιστί) κι ο πρωθυπουργός να τον συγχαίρει. Μόνον ανδριάντα δεν του έστησε ως …θύμα της τοξικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Υποθέτουμε θυμάστε ότι ο υφυπουργός της πρώτης κυβέρνησης Μητσοτάκη είχε παραιτηθεί όταν δημοσιοποιήθηκε πως στο βιογραφικό του ανέφερε ένα πτυχίο το οποίο δεν υπήρχε. Στην συνέχεια επικαλέστηκε διάφορα γραφειοκρατικά προβλήματα που τον εμπόδιζαν να το εμφανίσει. Σήμερα τόσο ο ίδιος ο Αντώνης Διαματάρης όσο και το Μέγαρο Μαξίμου μιλούν για «αποκατάσταση».

Μόνο που αυτό δεν ακούγεται και πολύ …κολακευτικό για κανέναν από τους δυο τους. Ο πρώτος αφού ήταν έτσι τα πράγματα γιατί παραιτήθηκε; Κι ο πρωθυπουργός αφού τόσο πίστευε ότι ο υφυπουργός του ήταν θύμα γιατί δεν τον υπερασπίστηκε αλλά αποδέχθηκε την παραίτησή του;

Όλα αυτά έγιναν θυμίζουμε τον Δεκέμβρη του 2019. Με την ηγεσία Μητσοτάκη φρεσκο-εκλεγμένη και παντοδύναμη. Ούτε καν τις … «νόμιμες επισυνδέσεις» δεν είχαν ενεργοποιήσει τότε.

Πάμε για ρεκόρ;

Ο Αλέξης Τσίπρας με τις απανωτές ερωτήσεις που καταθέτει για το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι μάλλον απίθανο να εισπράξει κάποια απάντηση από τον πρωθυπουργό. Λογικά και την ερχόμενη Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα είναι στην Βουλή για να απαντήσει στην Ώρα του Πρωθυπουργού. Έτσι όπως πάμε η επόμενη φορά που θα βρεθούν οι δυο τους αντιμέτωποι στο κοινοβούλιο θα είναι στην συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2023. Από αυτή την διαδικασία δεν θα μπορέσει να λείψει ο πρόεδρος της κυβέρνησης.

Μια ενδιαφέρουσα απορία είναι το …πόσα ερωτήματα θα έχουν μαζευτεί μέχρι τότε. Ο Αλέξης Τσίπρας φροντίζει να ενισχύει την ερώτησή του με τα όσα αποκαλύπτονται. Επίσης είναι πολύ πιθανόν εδώ να σπάει κάποιο ρεκόρ: Αυτό των αναπάντητων ερωτήσεων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από πρωθυπουργό.

Πανικόβλητοι

Παρέλαση πανικόβλητων υπουργών είχαμε χθες στην αίθουσα Κοινοβουλευτικών Συντακτών της Βουλής. Πρώτα η Δόμνα Μιχαηλίδου και μετά ο Χρήστος Σταϊκούρας. Αμφότεροι για να …πάρουν τις αποστάσεις τους από την περίφημη «Κιβωτό» και τα σκάνδαλα που κουβαλάει. Λογικό καθότι δεν είναι να μπλέκεις με τέτοια όταν προσβλέπεις σε πολιτική καριέρα.

Ο υπουργός Οικονομικών για να δηλώσει ότι «πάγωσε» την επιχορήγηση των 50.000 ευρώ που ήταν να δοθεί από κονδύλια δωρεών στην ΜΚΟ. Μάλιστα από ότι φαίνεται η «Κιβωτός», τα «ενθυλάκωσε» τα χρήματα και τώρα είναι «αχρεωστήτως καταβληθέντα». (Πράγμα που σημαίνει ότι ίσως τελικά τα …κρατήσει αν επιλυθεί το δικαστικό μέρος της υπόθεσης).

Η υφυπουργός Εργασίας πάλι θέλησε να τονίσει ότι η διοίκηση της «Κιβωτού» έγινε εφικτό να απομακρυνθεί μετά από νομοθετική ρύθμιση που ή ίδια έφερε και υπερψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ (αλλά όχι το κόμμα του Βελόπουλού όπως άφησε να εννοηθεί). Βεβαίως η ρύθμιση ψηφίστηκε μερικά χρόνια πιο πριν. Οπότε υποθέτουμε το υπουργείο Εργασίας δεν γνώριζε ότι θα χρειαστεί να αξιοποιηθεί με τέτοιον τρόπο και για έναν τόσο άσχημο λόγο. Πράγμα που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αφορούσε κυρίως τα περίπου 5 εκατομμύρια ετησίως που φαίνεται να διαχειρίζεται η συγκεκριμένη οργάνωση.

Το κλιμάκιο στην Ηλεία

Το νομό Ηλείας επισκέφθηκε κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας. Στο οποίο περιλαμβάνονταν μάλιστα και μέλος της κυβέρνησης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης. Αυτό από μόνο του δεν …αποτελεί είδηση.

Αυτό που προκαλεί την προσοχή είναι πως στο κλιμάκιο αυτό μετείχε και ο Κώστα Τζαβάρας. Ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας (μαζί με την Δ.Αυγερινοπούλου και τον Α.Νικολόπουλο) που «έχει σούρει» ούκ ολίγα στην ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Τόσο για τις υποκλοπές όσο και για άλλα ζητήματα, ιδίως θεσμικού χαρακτήρα. Άλλωστε είναι γνωστός για την προσήλωση του στις συνταγματικές όσο και σε ιδεολογικές αρχές. Πράγμα σπάνιο στους καιρούς μας.

Όπως έγραφε πρόσφατα άκρως φιλοκυβερνητικός ιστότοπος ο Κώστας Τζαβάρας … «είναι με το ενάμισι πόδι εκτός».

Μόνον οι αστυνομικοί

«Η Ομοσπονδία εκφράζει την ικανοποίησή της γιατί στο παρόν νομοσχέδιο επιλύονται σοβαρά ζητήματα δηλαδή, τα αιτήματά μας». Αυτή η φράση όταν την ακούει μια οποιαδήποτε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας είναι σίγουρα ικανοποιητική. Ο Κωστής Χατζηδάκης την άκουσε χθες στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητήθηκε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έχει εισάγει για επεξεργασία και ψήφιση.

Το θέμα όμως είναι πως προέρχονταν από μια και μόνον Ομοσπονδία: Αυτή των Αστυνομικών Υπαλλήλων. Όλοι οι άλλοι εκπρόσωποι ομοσπονδιών είχαν μπόλικα θέματα να διαμαρτυρηθούν και δεν ήταν λίγοι: Δημόσιοι υπάλληλοι, Άτομα με Αναπηρία, Δικηγορικοί Σύλλογοι, Πυροσβέστες, Προσωπικό Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα