Επίθεση με μολότοφ σε ιδιωτικά απορριμματοφόρα

Επίθεση με μολότοφ σε ιδιωτικά απορριμματοφόρα
17-10-2011-ΑΘΗΝΑ-ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ-ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΕ-ΟΤΑ Eurokinissi

Εκτός ελέγχου παραμένει η κατάσταση με τα σκουπίδια, ενώ σημειώθηκαν και επιθέσεις με βόμβες μολότοφ κατά ιδιωτικών απορριμματοφόρων που βρίσκονται στους δρόμους της Αθήνας (Vid)

Επίθεση κατά οδηγών απορριμματοφόρων εξαπέλυσε ομάδα 50 ατόμων στην περιοχή της Ν. Ιωνίας.

Συγκεκριμένα, δύο ιδιωτικά οχήματα αποκομιδής βρέθηκαν στο στόχαστρο αγνώστων.

Στην πρώτη περίπτωση θύμα ήταν ο οδηγός του απορριμματοφόρου, ο οποίος κατήγγειλε εργαζόμενο του δήμου με αποτέλεσμα η αστυνομία να προχωρήσει σε προσαγωγή.

Λίγο αργότερα, στη συμβολή των οδών Κύμης και Κασταμωνής δεκάδες άτομα περικύκλωσαν δύο ιδιωτικά απορριμματοφόρα και τους επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα το ένα από αυτά να τυλιχτεί στις φλόγες.

Ευτυχώς ο οδηγός είχε προλάβει να βγει.

Νωρίτερα, στο ίδιο σημείο, οδηγός απορριμματοφόρου κατήγγειλε φραστική επίθεση από εργαζόμενο της ΠΟΕ – ΟΤΑ, ο οποίος προσήχθη, αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, καθώς δεν υποβλήθηκε μήνυση.

Δημόσια έκκληση για άμεση αποκομιδή σκουπιδιών

Εν τω μεταξύ, έκκληση στους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση να προχωρήσουν στην αποκομιδή απορριμμάτων από ευπαθή σημεία (νοσοκομεία, σχολεία), απηύθυνε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ενώ σήμερα εκδικάζεται η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει κατά της απεργίας της ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, o κ. Καμίνης ανέφερε ότι ενώ τις προηγούμενες ημέρες οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση προέβαιναν, παρά τις κινητοποιήσεις τους, στην αποκομιδή των σκουπιδιών από ευαίσθητα σημεία, αυτό έχει σταματήσει.

Προειδοποίησε μάλιστα για τους σημαντικούς κινδύνους που ενέχει η μη αποκομιδή των σκουπιδιών από αυτά τα σημεία.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Αθηναίων επισήμανε ότι, παρότι από χθές έχει ανοίξει ο ΧΥΤΑ Φυλής και ιδιωτικά απορριμματοφόρα μαζεύουν σκουπίδια, “δυστυχώς η Αθήνα δεν έχει καθαρίσει”.

Όπως σημείωσε, “οι ιδιώτες απ΄ό,τι φαίνεται έχουν περιορισμένες δυνατότητες”.

Κόντρα και στα δικαστήρια

Η κόντρα μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων και της ΠΟΕ-ΟΤΑ οδηγείται στα άκρα, μετά την απόφαση του κ. Καμίνη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

“Ο συνήγορος της Κυβέρνησης και πρωτεργάτης στην επιβολή αντεργατικών και αυταρχικών μέτρων Δήμαρχος της Αθήνας κ. Γιώργος Καμίνης ξαναχτύπησε. Υπακούοντας στη γραμμή της κυβέρνησης σέρνει στα δικαστήρια την ΠΟΕ-ΟΤΑ και ζητά να κυρηχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργίες που κήρυξε η Ομοσπονδία”, τόνισε σε σχετική της ανακοίνωση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Σε ό,τι αφορά την προσφυγή κατά της απεργίας της ΠΟΕ – ΟΤΑ, όπως είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θ. Μπαλασόπουλος, μετά την αίτηση εξαίρεσης κατά της προέδρου του δικαστηρίου που είχε καταθέσει η πλευρά των εργαζομένων, η ίδια η πρόεδρος κατέθεσε αίτηση αυτοεξαίρεσης, προκειμένου να συζητηθεί σήμερα η προσφυγή με άλλο δικαστή.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, η αίτηση αυτοεξαίρεσης της προέδρου του δικαστηρίου απερρίφθη, ενώ τελικά αναβλήθηκε η εκδίκαση της προσφυγής του δημάρχου Αθηναίων κατά της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα