ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ειδήσεις και νέα από τον επιχειρηματικό κόσμο.

Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά

Συνεργασία TUI - υπουργείου Τουρισμού για "τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο"

Περισσότεροι από 2,8 εκατομμύρια τουρίστες υπολογίζεται ότι θα επισκεφτούν συνολικά την Ελλάδα το 2018, ως αποτέλεσμα της στρατηγικής συνεργασίας του υπουργείου Τουρισμού και του ομίλου TUI, καταγράφοντας σημαντική άνοδο άνω του 10%

To νέο κατάστημα Spar Koutelieris στην Νάξο

Spar: Επιστρέφουν για τα καλά στην Ελλάδα - 80 καταστήματα το 2018, πάνω από 300 το 2021

Με γοργούς ρυθμούς αναπτύσσεται η Spar στην ελληνική αγορά η οποία θα διαθέτει 18 καταστήματα έως το τέλος του Αυγούστου. Σε ποιες περιοχές θα ανοίξουν τα επόμενα σούπερ μάρκετ

Από διαμαρτυρία ακτιβιστών κατά της σύμπραξης των δύο εταιρειών

Bayer: Η γλυφοσάτη είναι ασφαλής και δεν είναι καρκινογόνα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Άμεση ήταν η αντίδραση του φαρμακευτικού κολοσσού στην τεράστια αποζημίωση που επιδικάστηκε σε άνθρωπο που έπαθε καρκίνο από το Roundup. Η εταιρεία όχι μόνο θα ασκήσει έφεση, αλλά επιμένει ότι η ουσία γλυφοσάτη δεν είναι καρκινογόνα.

Μέγαρο του ΟΤΕ

ΟΤΕ: Αύξηση εσόδων κατά 2,2% στο β' τρίμηνο 2018

Που παρουσιάστηκαν οι ισχυρότερες επιδόσεις, τι οδήγησε στην βελτίωση των μεγεθών του ομίλου ΟΤΕ στην ελληνική αγορά και ποιες είναι οι προοπτικές για το σύνολο της χρονιάς

Samsung

Samsung: Επενδύσεις 160 δισ. δολαρίων και 40.000 προσλήψεις την ερχόμενη τριετία

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η τεχνητή νοημοσύνη, η τεχνολογία 5G, τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα για αυτοκίνητα και των βιοφαρμακευτικά προϊόντα, είναι μερικοί μόνο από τους τομείς στους οποίους θα επικεντρωθεί ο νοτιοκορεατικός κολοσσός τα επόμενα χρόνια.

Ο Υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Peter Altmaier

Γερμανία: Το Βερολίνο θέλει να επεμβαίνει στις εξαγορές γερμανικών επιχειρήσεων

Το υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας θέλει να μπορεί να επεμβαίνει εάν ένας επενδυτής εκτός ΕΕ αποκτά άμεσα ή έμμεσα τουλάχιστον το 15% κάποιας γερμανικής επιχείρησης, ανησυχώντας για την κινεζική επέλαση.

Θεσπίζεται Ειδικό Σήμα Αγροτουρισμού και πλαίσιο λειτουργίας αγροτουριστικών επιχειρήσεων

Θεσπίζεται Ειδικό Σήμα Αγροτουρισμού και πλαίσιο λειτουργίας αγροτουριστικών επιχειρήσεων

Ανοίγει ο δρόμος για τη δυναμική ανάπτυξη του αγροτουρισμού στην Ελλάδα, με κοινή απόφαση της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Ευάγγελου Αποστόλου.

Από επιτυχία σε επιτυχία η Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Από επιτυχία σε επιτυχία η Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου είναι η πρώτη αυτοτελής Νομική Σχολή στην Κύπρο και η οποία, πέραν του προγράμματος Κυπριακού Δικαίου, προσφέρει το μόνο αναγνωρισμένο πρόγραμμα Νομικής Ελληνικού Δικαίου εκτός Ελλάδας, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη της επιστήμης, της έρευνας και της διδασκαλίας του ελληνικού ακαδημαϊκού γίγνεσθαι.

Μότορ Όιλ

Η Μότορ Όιλ αναλαμβάνει την αποκατάσταση του Λύρειου Ιδρύματος

Η εταιρεία θα αναλάβει την ανακατασκευή κτισμάτων που καταστράφηκαν από τη φωτιά όπως του ξενώνα κατοικίας των παιδιών, του οικήματος υποδοχής και διημέρευσης, του οικήματος λογιστηρίου και κοινωνικής πρόνοιας και της αποθήκης τροφίμων.

Μέγαρο του ΟΤΕ

Δίπλα στους ανθρώπους που επλήγησαν από τις φωτιές

Το αγαθό της επικοινωνίας εξασφάλισε από την πρώτη στιγμή ο Όμιλος ΟΤΕ στους πληγέντες από την φωτιά στο Μάτι. Μεταξύ άλλων από την περασμένη Τρίτη επιτεύχθηκε η πλήρης λειτουργία του δικτύου κινητής COSMOTE, ενώ προσέφερε δωρεάν 1.500 λεπτά προς όλα τα εθνικά δίκτυα και 1GB σε όλους τους συνδρομητές κινητής -συμβολαίου, καρτοσυμβολαίου και καρτοκινητής

Μυτιληναίος: Διαγραφή οφειλών από την Protergia και κατάθεση ποσού 1 εκατ. ευρώ

Μυτιληναίος: Διαγραφή οφειλών από την Protergia και κατάθεση ποσού 1 εκατ. ευρώ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εταιρεία Μυτιληναίος στέκεται δίπλα στους πληγέντες διαγράφοντας χρέη της Protergia και καταθέτοντας ποσό 1 εκατ. ευρώ στον Ειδικό Λογαριασμό Αρωγής της Τράπεζας της Ελλάδος.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ .

Ο Όμιλος ΕΛΠΕ συμβάλει με 1 εκατ. ευρώ στις δράσεις για την αρωγή των πληγέντων

Επιπλέον, μετά από αίτημα του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, ο Όμιλος ΕΛΠΕ ανέλαβε την χρηματοδότηση της αεροφωτογράφισης των καμένων εκτάσεων προκειμένου οι Αρχές να έχουν πλήρη εικόνα της καταστροφής ώστε να οργανωθεί η βοήθεια με τον καλύτερο τρόπο.

Ο πρώην επικεφαλής της FCA, Sergio Marchionne

Πέθανε ο πρώην επικεφαλής της FCA, Sergio Marchionne

ΚΟΣΜΟΣ

Ο ιθύνων νους της διάσωσης της Fiat και αργότερα της Chrysler κατέληξε σε ηλικία 66 ετών στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Ζυρίχης, όπου νοσηλευόταν μετά από επιπλοκές που παρουσιάστηκαν σε πρόσφατο χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη.

Υψηλή συμμετοχή της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας στον 1ο διαγωνισμό καινοτομίας NOYNOY Idea Challenge

Υψηλή συμμετοχή της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας στον 1ο διαγωνισμό καινοτομίας NOYNOY Idea Challenge

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η πρώτη φάση του 1ου Διαγωνισμού καινοτομίας NOYNOY Idea Challenge ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 20 συμμετοχές νέων ακαδημαϊκών και ερευνητών μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες.