ΑΔΜΗΕ: Σε κίνδυνο η τροφοδοσία ρεύματος στην Αττική - Στοχευμένες διακοπές ρεύματος

ΑΔΜΗΕ: Σε κίνδυνο η τροφοδοσία ρεύματος στην Αττική - Στοχευμένες διακοπές ρεύματος
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ/INTIME

Έκτακτη ενημέρωση από τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας για την πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή βόρεια του Κρυονερίου.

Εκτός λειτουργίας τέθηκαν, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή βόρεια του Κρυονερίου, δύο κρίσιμα κυκλώματα που τροφοδοτούν το ΚΥΤ Αγίου Στέφανου, μια από τις σημαντικότερες υποδομές Υπερυψηλής Τάσης στην Αττική, όπως ανακοίνωσε ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας. Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο στοχευμένων διακοπών ρεύματος στην Αττική σύμφωνα με το προληπτικό σχέδιο άμυνας που έχουν εκπονήσει ΑΔΜΗΕ-ΔΕΔΔΗΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ:

Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ανακοινώνει ότι η πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή βόρεια του Κρυονερίου έχει θέσει εκτός λειτουργίας δύο κρίσιμα κυκλώματα που τροφοδοτούν το ΚΥΤ Αγίου Στέφανου, μια απο τις σημαντικότερες υποδομές Υπερυψηλής Τάσης στην Αττική. Η σοβαρότητα της επίπτωσης στο Σύστημα εξαρτάται άμεσα από την κατεύθυνση που θα λάβει η πυρκαγιά το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο ΑΔΜΗΕ έχει εκπονήσει σε συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ προληπτικό σχέδιο άμυνας του Συστήματος Μεταφοράς το οποίο περιλαμβάνει στοχευμένες κυλιόμενες περικοπές καταναλωτών για τις οποίες θα εκδοθεί έγκαιρη ανακοίνωση από τον ΔΕΔΔΗΕ. Τα έκτακτα μέτρα θα ληφθούν προληπτικά και μόνο στην περίπτωση που κριθεί απολύτως απαραίτητο για την προστασία της λειτουργίας και των υποδομών του συστήματος και την όσο το δυνατόν ομαλότερη ηλεκτροδότηση των καταναλωτών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά, Πυρκαγιά, ΔΕΔΔΗΕ
SHARE:

24Media Network