Aegean: Αύξηση τζίρου κατά 173% το α’ τρίμηνο

Aegean: Αύξηση τζίρου κατά 173% το α’ τρίμηνο
Αεροσκάφος της Aegean Alexandros Michailidis / SOOC

Στο 66,1% η μέση πληρότητα πτήσεων στο παραδοσιακά αδύναμο α’ τρίμηνο της χρονιάς. Βελτίωση αποτελεσμάτων με μείωση ζημιών και θετικές ταμειακές ροές από τις προκρατήσεις ενόψει καλοκαιριού.

Εκτίναξη του κύκλου εργασιών και περιορισμό ζημιών παρουσίασε στο α’ τρίμηνο της χρονιάς η Aegean, συγκρίνοντας βέβαια τα βασικά της μεγέθη με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, όπου η ταξιδιωτική κίνηση βρισκόταν υπό περιορισμούς λόγω πανδημίας.

Παρά το γεγονός πάντως, ότι οι πρώτοι τρεις μήνες του έτους αποτελούν low season περίοδο για τον αερομεταφορέα, εν τούτοις η Aegean εμφάνισε ενοποιημένο κύκλο εργασιών 120,8 εκατ. ευρώ από μόλις 44,3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021.

Το πρώτο τρίμηνο του 2022, ο Όμιλος προσέφερε 2,3 εκατ. θέσεις και μετέφερε 1,5 εκατ. επιβάτες. Η συνολική προσφερόμενη χωρητικότητα αντιστοιχούσε στο 74% της χωρητικότητας του πρώτου τριμήνου του 2019, ενώ η μέση πληρότητα πτήσεων βελτιώθηκε σε 66,1% από 47,5% το πρώτο τρίμηνο του 2021, παραμένοντας όμως με την επίδραση της Όμικρον ειδικά τους πρώτους δύο μήνες του έτους, σημαντικά χαμηλότερη από τα προ πανδημίας επίπεδα.

Στο πάντα εποχικά ασθενέστερο πρώτο τρίμηνο, τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν σε ζημιές ύψους 16 εκατ. ευρώ από 14 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, γεγονός που αποδίδεται στις δραστικές ανατιμήσεις των τιμών καυσίμων. Οι καθαρές ζημίες μετά από φόρους ανήλθαν σε 38,5 εκατ. ευρώ μειωμένες έναντι των 44,5 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, ενώ παρά τις έξτρα επιβαρύνσεις της περιόδου οι ζημιές δεν ήταν μεγαλύτερες από το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Κατά τη διοίκηση της εταιρείας, ήδη από τον Φεβρουάριο κυρίως λόγω της προπώλησης εισιτηρίων για το καλοκαίρι, οι ταμειακές ροές είναι θετικές, ενώ τα διαθέσιμα του ομίλου διαμορφώθηκαν στο τέλος του α’ τριμήνου στα 459 εκατ. ευρώ περίπου.

Για την καλοκαιρινή περίοδο ο Όμιλος συνεχίζει τη σταδιακή επαναφορά χωρητικότητας προσθέτοντας νέους προορισμούς και αυξημένες συχνότητες σύνδεσης στο δίκτυο εσωτερικού και εξωτερικού.

Τέλος, σύμφωνα με τον CEO του ομίλου, Δ. Γερογιάννη με βάση το επενδυτικό πλάνο η Aegean αναμένει την παραλαβή ακόμα 12 νέων Airbus 321/320neo για το 2022, σταδιακά στους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version