Aegean: Διακόπτει τις πτήσεις προς Τεχεράνη. Ποιος είναι ο λόγος

Aegean: Διακόπτει τις πτήσεις προς Τεχεράνη. Ποιος είναι ο λόγος
Aegean MASTERFILMS

Σε προσωρινή αναστολή των πτήσεων από και προς Τεχεράνη προχωράει η Aegean. Πότε είναι η τελευταία πτήση. Τι θα πρέπει να κάνουν οι επιβάτες που έχουν κλείσει εισιτήρια.

Στην έκδοση ανακοίνωσης με την οποία ενημερώνει την αναστολή των πτήσεων από και προς την Τεχεράνη προχώρησε σήμερα η Aegean.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της η εταιρεία αναφέρει “Η AEGEAN ενημερώνει ότι προχωρά σε αναστολή του δρομολογίου προς/από Τεχεράνη από τις 11 Οκτωβρίου 2018. Η εταιρεία αναγκάζεται να διακόψει προσωρινά το συγκεκριμένο δρομολόγιο λόγω τραπεζικών περιορισμών διακίνησης συναλλάγματος που επηρεάζουν την λειτουργία του.

Η AEGEAN ενημερώνει τους επιβάτες που έχουν εισιτήρια από/προς Τεχεράνη ότι έχουν τη δυνατότητα να ακυρώσουν τα εισιτήρια με πλήρη επιστροφή χρημάτων. Για ακυρώσεις ή τροποποιήσεις παρακαλούμε καλέστε στο Τμήμα Κρατήσεων 8011120000 ή 2106261000“.

Φεύγουν οι δυτικές αεροπορικές από το Ιράν

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Aegean ήταν η μόνη αεροπορική εταιρεία που συνδέει απευθείας μέχρι στιγμής την Αθήνα με την πρωτεύουσα του Ιράν. H κίνηση της Aegean ακολουθεί μία σειρά από άλλες δυτικές αεροπορικές εταιρείες οι οποίες τις τελευταίες εβδομάδες ανακοίνωσαν την διακοπή απευθείας σύνδεσης τους με την Τεχεράνη.

Συγκεκριμένα η British Airways ανακοίνωσε στα τέλη Αυγούστου ότι η τελευταία πτήση που θα πραγματοποιήσει προς την Τεχεράνη είναι στις 23 Σεπτεμβρίου. Δύο χρόνια μετά από την επανέναρξη των πτήσεων η βρετανική αεροπορική δικαιολόγησε την κίνηση της αυτή στο ότι η γραμμή “δεν είναι εμπορικά βιώσιμη”.

Σε αντίστοιχη κίνηση προχωρούν τόσο η Air France όσο και η KLM . Συγκεκριμένα η Air France διακόπτει τις πτήσεις της από και προς το Ιράν στις 18 Σεπτεμβρίου. Η μαζική αυτή φυγή των δυτικών αεροπορικών συνδέεται σύμφωνα με ορισμένους και με την απόφαση του προέδρου Τράμπ για περαιτέρω μέτρα κατά του Ιράν.

Πτωτικά η γραμμή Αθήνα – Τεχεράνη

Η απευθείας σύνδεση της Αθήνας με την Τεχεράνη αποτελούσε ένα μεγάλο στοίχημα και για την τουριστική αγορά το οποίο όμως δεν δείχνει να κερδίζεται. Από τους 47.000 επιβάτες το 2016 είχαμε μία σημαντική πτώση το 2017 καθώς πέσαμε στους 36.000 ενώ τα πρώτα στοιχεία από την τρέχουσα χρονιά δείχνουν μία ακόμη μεγαλύτερη μείωση.

Συγκεκριμένα στο εννιάμηνο Ιανουάριος – Ιούλιος 2018 παρατηρείται μία πτώση της τάξης του 22% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο καθώς οι επιβάτες ανήλθαν σε 14.300. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας από τους βασικούς λόγους είναι τα προβλήματα και οι καθυστερήσεις στην έκδοση βίζας από το Ιράν προς την Ελλάδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα