Αντίστροφη μέτρηση για την Εθνική Ασφαλιστική

Αντίστροφη μέτρηση για την Εθνική Ασφαλιστική
ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ EUROKINISSI

Στην τελική ευθεία της πώλησης μπαίνει η Εθνική Ασφαλιστική. Κατατίθενται οι φάκελοι δεσμευτικών προσφορών

“Τέλος χρόνου” για την Εθνική Ασφαλιστική, που παρά τις προσπάθειες της διοίκησης, του Συλλόγου εργαζομένων, αλλά και εκπροσώπων του οικονομικού επιτελείου για αλλαγή στο πλάνο αναδιάρθρωσης, μπαίνει στην τελική ευθεία της πώλησης.

Αύριο Τρίτη, 28 Μαρτίου, κατατίθενται οι φάκελοι των δεσμευτικών προσφορών των ενδιαφερομένων στη διοίκηση της μητρικής της, Εθνικής Τράπεζας, η οποία θα πρέπει να προωθήσει τις διαδικασίες, ώστε τον Ιούνιο να έχει ολοκληρωθεί η πώληση.

Το αν θα διατηρήσει ο Όμιλος της Εθνικής, ένα 25% ή όχι, θα κριθεί και από τις προτάσεις των επενδυτών που ενδιαφέρθηκαν. Διαφορετικά, η δέσμευση βάσει των δεσμεύσωεν και του πλάνου αναδιάρθρωσης, στο πλαίσιο της τελευταίας ανακεφαλαιοποίησης της Τράπεζας, προβλέπουν την πώληση του 100% της Εθνικής Ασφαλιστικής, μιας εταιρίας που κλείνει 125 χρόνια συνεχούς δράσης, με “απεριόριοστη” διάρκεια λειτουργίας όπως ορίζει το καταστατικό της…..

Η αποτίμηση της Εθνικής Ασφαλιστικής στα βιβλία της μητρικής της Τράπεζας είναι 750 εκατ ευρώ και μεγάλο ερώτημα αποτελεί με ποιό συντελεστή τιμής/λογιστική αξία θα γίνει η πώληση. Πάντως, η εταιρία φαίνεται να αποτιμάται κοντά στο 1 δισ ευρώ (800 εκατ – 1 δισ ευρώ) από τις Goldman Sachsκαι Morgan Stanley που έχουν αναλάβει σύμβουλοι πώλησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφερόμενοι επενδυτές είναι κινεζικών ή ελληνοαμερικανικών συμφερόντων. Συγκεκριμένα, προσφορές αναμένεται να υποβάλλουν τρία από τα μεγαλύτερα κινεζικά funds  που έχουν και διεθνή παρουσία, δηλαδή από τις Fosun, Gongbao και Wintime καθώς επίσης και το επενδυτικό σχήμα Exin Partners, (Παύλος Κανελλόπουλος – John Calamos – John Koudounis – Matt Fairfield) που είναι ελληνοαμερικανικής προέλευσης.

Ο κ. Παύλος Κανελλόπουλος εκπροσωπεί την Κανελλόπουλος-Αδαμαντιάδης, που από τα τέλη του 2016 συνεργάζεται με την  ΕΧΙΝ Group ( η τελευταία εξαγόρασε το μερίδιο της AIG  στην AIG Hellas).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα