Athens Ledra: Δύσκολες ώρες για το ιστορικό ξενοδοχείο

Athens Ledra: Δύσκολες ώρες για το ιστορικό ξενοδοχείο

Απλήρωτοι από τον Μάρτιο οι εργαζόμενοι. Σε τριμερή με το Υπουργείο Εργασίας για να βρεθεί λύση

Αδυναμία πληρωμής των δεδουλευμένων έχει δηλώσει η διοίκηση του Athens Ledra (σ.σ. πρωην Ledra Marriott), όπως ανέφερε στο news247, ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων στο ξενοδοχείο, Μπ. Ντότσικας.

Σύμφωνα με τον κ. Ντότσικα η εταιρεία ΑΣΤΥ Α.Ε. η οποία ανέλαβε την διαχείριση απο την 1 Ιανουαρίου 2014 οπότε και αποχώρησε η Marriott International έχει να καταβάλει μισθούς από τα μέσα Μαρτίου ενώ δεν έχει καταβάλει στους εργαζόμενους και το Δώρο του Πάσχα. Για τον λόγο αυτό το μεσημέρι της Τρίτης έχει οριστεί τριμερής συνάντηση εργαζομένων και διοίκησης στο Υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Ντότσικας στο news247 έχει δώσει προθεσμία στην διοίκηση για καταβολή των δεδουλευμένων τους ως τις 20 Μαΐου. Εάν αυτό δεν πραγματοποιηθεί οι εργαζόμενοι σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία στις 21 Μαΐου και σε δεύτερη φάση 48ώρη απεργία επίσης μέσα στον Μάιο.

Η διοίκηση του ξενοδοχείου σε μία προσπάθεια συγκράτησης του κόστους έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα σε προγράμματα εθελουσίας εξόδου τα οποία έχουν εκμεταλλευτεί κυρίως εργαζόμενοι οι οποία βρίσκονταν κοντά σε ηλικία συνταξιοδότησης. Αποτέλεσμα αυτής της κίνησης ήταν το προσωπικό στο ξενοδοχείο της Λεωφόρου Συγγρού να μειωθεί από τα 220 άτομα στα 150.

Το ξενοδοχείο Athens Ledra κατασκευάστηκε από τον επιχειρηματία Γιώργο Παρασκευαΐδη στις αρχές της δεκαετίες του ’80 και μαζί με το Hilton και το Intercontinental αποτελούσαν τα πιο εμβληματικά σύγχρονα ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας. Για τριάντα χρόνια την διαχείριση του 314 δωματίων ξενοδοχείων είχε η αμερικανική αλυσίδα Marriott International  η οποία αποχώρησε στο τέλος του 2013. Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει πριν από ένα ακριβώς χρόνο δανείστρια τράπεζα σκόπευε να πραγματοποιήσει πλειστηριασμό, λόγω οφειλών της ιδιοκτήτριας και διαχειρίστριας εταιρείας ΑΣΤΥ Α.Ε., με τιμή εκκίνησης 41,1 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σε αυτά τα δύο ελληνικά εστιατόρια πρέπει να φας μια φορά στη ζωή σου

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα