Αττική Οδός: Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη μετά το “μπλόκο” στις αυξήσεις στα διόδια

Αττική Οδός: Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη μετά το “μπλόκο” στις αυξήσεις στα διόδια
Διόδια στην Αττική Οδό Eurokinissi

Η Αττική Οδός χαρακτηρίζει απολύτως νόμιμες τις αυξήσεις που ανακοίνωσε στις τιμές των διοδίων, συμπληρώνοντας ότι είχε ενημερώσει εγκαίρως το αρμόδιο υπουργείο.

Την πρόθεσή της να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία αναστέλλονται οι αυξήσεις που είχε προαναγγείλει η “Αττική Οδός”, γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσής της η εταιρείας.

Μεταξύ άλλων, η εταιρεία αναφέρει ότι: “σήμερα οι μεν αυξήσεις μπορεί να οδηγούνται εξαναγκαστικά σε αναστολή, ωστόσο όταν η υπόθεση κριθεί ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, οι Έλληνες πολίτες – στο σύνολό τους κι όχι μόνο αυτοί που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν τον αυτοκινητόδρομο – θα επιβαρυνθούν πολλαπλάσια, καλούμενοι να πληρώσουν τις αποζημιώσεις που θα επιδικαστούν”.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Χωρίς απάντηση στα όσα αληθή και συγκεκριμένα ανέφερε η ανακοίνωση της «Αττικής Οδός Α.Ε.» της 24ης Ιουνίου 2019 με τίτλο «Ο μόνος δρόμος για εμάς είναι η αλήθεια», επιλέγεται σήμερα η παρεμπόδιση της καθόλα νόμιμης αύξησης των διοδίων με μία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου – για την οποία η Αττική Οδός Α.Ε. επιφυλάσσεται καθώς δεν έχει δημοσιευτεί – που ως γνωστόν δεν προαπαιτεί τη συμμετοχή της Βουλής. Διαπιστώνεται συνεπώς, πως πάνω από την αξιοπιστία της χώρας και του Ελληνικού Δημοσίου ως αντισυμβαλλόμενου συνεπούς προς τις Συμβατικές του υποχρεώσεις έναντι των επενδυτών, προτάσσεται το πολιτικό κόστος, με θύμα το Κράτος Δικαίου. Η «Αττική Οδός Α.Ε.» έπραξε απολύτως σύννομα, εντός του πλαισίου που ορίζει η Σύμβαση Παραχώρησης κι ενημέρωσε επίσημα και έγκαιρα το Υπουργείο, με επιστολή της ήδη από τον Δεκέμβριο του 2018, για τη πρόθεση της να προβεί σε αύξηση της τιμής διοδίων σε δύο δόσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα