Creta Farms: Η 8ωρη μάχη της Κρήτης. Ποιος την κέρδισε

Creta Farms: Η 8ωρη μάχη της Κρήτης. Ποιος την κέρδισε
Creta Farms

Βαθαίνει το χάσμα μεταξύ των αδελφών Δομαζάκη στην Creta Farms. Νέες καταγγελείες από τον Κώστα Δομαζάκη που κάνει λόγο για αβέβαιο μέλλον για την αλλαντοβιομηχανία.

Στο σίριαλ της Creta Farms ένα ακόμη επεισόδιο προστέθηκε χθες, ίσως το σημαντικότερο μέχρι την επόμενη μεγάλη κίνηση. Μετά τις καταγγελίες του Κώστα Δομαζάκη την Δευτέρα και την απάντηση της εταιρείας για τις απαιτήσεις του την Τρίτη, χθες πραγματοποιήθηκε η έκτακτη Γενική Συνέλευση η οποία δεν κατάφερε να ολοκληρωθεί καθώς είχαμε αποχώρηση της πλευράς του Κώστα Δομαζάκη.

Όπως καταγγέλλει ο τελευταίος σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες το βράδυ “αποχωρήσαμε από τη Γενική Συνέλευση της Creta Farms μετά το «σκηνικό» που έστησε ο Μανόλης Δομαζάκης και η ομάδα του ώστε να πετάξουν εκτός Γενικής Συνέλευσης 920.000 μετοχές επικαλούμενοι προσχηματικά, ότι οι εξουσιοδοτήσεις δεν ήταν τάχα νόμιμες, παρ όλο που αυτές είχαν κατατεθεί έγκαιρα τόσο σε ηλεκτρονική όσο και σε έγχαρτη μορφή. Αυτό έγινε προκειμένου ο κ. Μ Δομαζάκης και η ομάδα του να διατηρήσουν τις θέσεις τους στη διοίκηση της κλυδωνιζόμενης εταιρίας και να μην συζητηθούν τα περιστατικά κακοδιαχείρισης στα οποία είναι εμπλεκόμενοι.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ η εταιρία βρίσκεται σε δεινή θέση μη έχοντας ούτε χαρτοκιβώτια για να συσκευάσει τα προϊόντα της η ομάδα του κ. Μάνου Δομαζάκη προτίμησε επί επτάμιση ώρες να ασχολείται με διαδικαστικά τερτίπια ώστε να αλλοιώσει τη σύνθεση της Γενικής Συνέλευσης”.

Ο κ. Κώστας Δομαζάκης προχώρησε και σε μία ακόμη καταγγελία σχετικά με τις κινήσεις του αδελφού του. “Στη σημερινή Συνέλευση επιβεβαιώθηκε αυτό που είχαμε καταγγείλει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι ο κ. Μάνος Δομαζάκης μέσω της EFG Monaco δρα από κοινού και συντονισμένα με το μέτοχο και γαμπρό κ. Μπόνο αλλά και το fund CPB το οποίο ελέγχει ως ορκωτός το μέλος της επιτροπής Ελέγχου της Creta Farms κ. Παναγιώτης Βρουστούρης. Ο κ. Μάνος Δομαζάκης όφειλε να έχει κάνει ήδη υποχρεωτική δημόσια πρόταση και δεδομένου ότι δεν το έχει πράξει δεν έχει το δικαίωμα να ασκεί τα συγκεκριμένα δικαιώματα ψήφου ούτε ο ίδιος ούτε οι μέτοχοι που ενεργούν από κοινού και συντονισμένα” αναφέρει στην ανακοίνωση του.

Τέλος από τα πυρά του, δεν ξέφυγαν ούτε οι τράπεζες. “Μετά τα παραπάνω γεγονότα είναι προφανές ότι πλέον εφαρμόζονται μέθοδοι που δεν έχουν καμία σχέση με τη νομιμότητα, υπό την ανοχή των ελεγκτικών αρχών, στις οποίες θα αντιδράσουμε με κάθε νόμιμο μέσο. Καλούμε δε τις τράπεζες να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν δεδομένου ότι παρουσιάσαμε ένα αξιόπιστο σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης της εταιρίας με τουλάχιστον 15 εκ ευρώ ώστε και να αναπτυχθεί και να αποπληρωθούν τα δάνεια σε αντίθεση με την πλευρά του κ. Μάνου Δομαζάκη που αρνείται το οτιδήποτε. Άραγε οι τράπεζες λειτουργούν υπέρ των μετόχων τους ή για κάποιο ανεξήγητο λόγο για εμάς αφήνουν την εταιρία να οδηγηθεί στην κατάρρευση;” κατέληξε στην ανακοίνωση του.

Σήμερα αναμένεται να τοποθετηθεί ως προς τα γεγονότα της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης και η πλευρά του Μάνου Δομαζάκι, η οποία βγήκε αλώβητη, αν οχι ενισχυμένη, από την χθεσινή διαδικασία. Πρόκειται για μία σημαντική μάχη που κέρδισε όμως παραμένουν ανοιχτά όλα τα μέτωπα (Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, στρατηγικός επενδυτής, δανειακές υποχρεώσεις) με βασικότερο την επιστροφή στην κανονικότητα σε παραγωγικό και εμπορικό επίπεδο για την Creta Farms.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης η Creta Farms προχώρησε σε ανακοίνωση των αποφάσεων της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Τετάρτης. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version