ΔΕΗ για Χαλυβουργική: Έγινε παραβίαση των όρων

Γραφεία της ΔΕΗ
Γραφεία της ΔΕΗ EUROKINISSI

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΕΗ για τις οφειλές της Χαλυβουργικής και την προνομιακή τιμολόγηση της ηλεκτρικής ενέργειας που είχε παραχωρήσει.

Στο χρέος της Χαλυβουργικής προς την ΔΕΗ και στις περαιτέρω κινήσεις που θα προβεί η εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας αναφέρεται ανακοίνωσή της η οποία εξεδόθη το βράδυ της Πέμπτης. Αναλυτικά όσα αναφέρει η ΔΕΗ: 

“Αναφορικά με το θέμα των οφειλών και των εν γένει οικονομικών δοσοληψιών της εταιρείας ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ με τη ΔΕΗ, πέραν των όσων έχουν μέχρι σήμερα δημοσιοποιηθεί ανακοινώνονται τα εξής :

1. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες και στοιχεία, που περιήλθαν σε γνώση της ΔΕΗ, η παραγωγή χάλυβα ή συναφών προϊόντων από τη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ έχει τερματιστεί από το 2015. Ωστόσο οι καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας της εταιρείας αυτής παραμένουν έκτοτε σε πολύ υψηλά επίπεδα, συγκρίσιμες με αυτές μεγάλων καταναλωτών όπως ο αερολιμένας «Ελευθέριος Βενιζέλος» ή ο ΟΣΕ. Το εντελώς αδικαιολόγητο αυτό ύψος των καταναλώσεων οφείλεται στην παραγωγή άλλων προϊόντων στο χώρο των εγκαταστάσεων της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ άσχετων με το χάλυβα.

2. Το ανωτέρω συνιστά παραβίαση των όρων της σύμβασης μεταξύ ΔΕΗ – ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ, στο πλαίσιο της οποίας η προνομιακή τιμολόγηση της ηλεκτρικής ενέργειας αφορούσε αποκλειστικά στην παραγωγή χάλυβα ή συναφών προϊόντων.

Η ΔΕΗ επιφυλάσσεται και ήδη έχει προβεί στις δέουσες ενέργειες τόσο για την αποκατάσταση της προφανούς ζημίας που υπέστη, με την επιβαλλόμενη αναδρομική ανατιμολόγηση της ηλεκτρικής ενέργειας σε αντιστοιχία με την πραγματική παραγωγική δραστηριότητα στη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ όσο και στην διελεύκανση τυχόν εξαπάτησης της”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χαλυβουργική, ΔΕΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους της Χαλυβουργικής

Κ. Αγγελόπουλος: Το μόνο που θέλουν οι γιοι μου είναι να βάλουν χέρι στην περιουσία μου

SHARE: