EBZ: Έδωσε το ‘φιλί της ζωής’ η Τράπεζα Πειραιώς

EBZ: Έδωσε το ‘φιλί της ζωής’ η Τράπεζα Πειραιώς

Έγινε αποδεκτό από την Τράπεζα Πειραιώς το - κρίσιμο για την επιβίωση της βιομηχανίας - σχέδιο ανασυγκρότησης της ΕΒΖ

Το πράσινο φως έδωσε η Τράπεζα Πειραιώς στο σχέδιο ανασυγκρότησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης δίνοντας ουσασιαστικά “οξυγόνο” για να μπορέσει να κρατηθεί στην ζωή μετά και από την αρνητική εικόνα που παρουσίασαν τα οικονομικά μεγέθη του εξαμήνου.  Με ανακοίνωσε που εξέδωσε η διοίκηση της ΕΒΖ το πρωί της Πέμπτης ενημέρωσε για την θετική εξέλιξη η οποία θα βοηθήσει στην συνέχεια της τευτλοπαραγωγής στην χώρα μας. Όπως αναφέρετε στην ανακοίνωση από την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει η εξόφλιση των παραγωγών. Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση της ΕΒΖ:

“Η νέα Διοίκηση της ΕΒΖ έθεσε ως προτεραιότητα την εκπόνηση ενός ρεαλιστικού Επιχειρησιακού Σχεδίου για την επιβίωση της ΕΒΖ. Στόχος είναι η μείωση του παραγωγικού κόστους στα επίπεδα των αντίστοιχων Ευρωπαϊκών ζαχαρουργείων ως προϋπόθεση για την επιβίωση και την ανάπτυξη της Επιχείρησης.

Με το Επιχειρησιακό Σχέδιο αυτό, η Διοίκηση της ΕΒΖ διαμορφώνει το πλαίσιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Επιχείρησης, τη βιωσιμότητά της, καθώς και την ανάπτυξη της τευτλοπαραγωγής στην χώρα μας.

Η υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου είναι μεγάλη, δύσκολη αλλά ενδιαφέρουσα πρόκληση. Απαιτεί μεθοδική και επίμονη προσπάθεια από όλους τους συνεργαζόμενους παράγοντες: τευτλοπαραγωγούς, εργαζόμενους, χρηματοδοτικούς φορείς, πελάτες και προμηθευτές.

Όλοι έχουν συμφέρον από μια ενεργή και κερδοφόρα ΕΒΖ και στη βάση αυτή δημιουργείται η κοινότητα συμφερόντων που είναι απαραίτητη για την ανασυγκρότηση της ΕΒΖ. Η Διοίκηση της ΕΒΖ οφείλει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον συντονισμό όλων των συμβαλλόμενων μερών, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι θετικό.

Η ΕΒΖ έχει τεράστιες δυνατότητες που τα τελευταία πολλά χρόνια είχαν ενταφιαστεί από κακοδιαχείριση, αδιαφορία για τις παραγωγικές εγκαταστάσεις και σχεδόν εγκληματικές αποφάσεις για εμπορικά θέματα.

Με ισχυρή παρουσία στη Σερβία και ως μοναδικός παραγωγός ζάχαρης στην Ελλάδα, η ΕΒΖ είναι αντικειμενικά ισχυρός παράγων στη Βαλκανική αγορά των 65.000.000 καταναλωτών. Με εξελίξεις που αναβαθμίζουν τη θέση της χώρας μας, στην αγορά και διακίνηση της ζάχαρης, η ΕΒΖ οφείλει να αναδειχθεί σε κύριο παράγοντα στον χώρο της ζαχαρουργίας και να συμβάλλει θετικά στην Εθνική οικονομία.

Στις σημερινές συνθήκες και στην κατάσταση που βρίσκεται η εταιρία,  ο σχεδόν μοναδικός τρόπος χρηματοδότησης της ΕΒΖ είναι από το τραπεζικό σύστημα, οπότε η συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς είναι απαραίτητη και χρήσιμη για όλους.

Από την Τράπεζα Πειραιώς, έχει γίνει αποδεκτό το σχέδιο ανασυγκρότησης της ΕΒΖ, έχει ήδη συμφωνηθεί το πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του συνολικού χρέους της ΕΒΖ και απομένουν οι τεχνικές λεπτομέρειες για τον τρόπο υλοποίησης του.

Άμεση συνέπεια αυτής της συμφωνίας είναι το ότι από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αρχίσει η εξόφληση των παραγωγών και η εξομάλυνση της λειτουργίας της Επιχείρησης.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, η Γεωπονική Δ/νση της ΕΒΖ εργάζεται ήδη για τη διανομή των σπόρων και στην περιοχή της Ορεστιάδας.

Φέτος, είναι μια καλή χρονιά από όλες τις απόψεις και η ΕΒΖ πρέπει να επωφεληθεί από τη θετική συγκυρία και θα το κάνει”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα