Ελέγχους στους παράνομους, θέλουν οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων

Ελέγχους στους παράνομους, θέλουν οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων

Η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος, μεσούσης της τουριστικής περιόδου, κρούει των κώδωνα του κινδύνου

Του Δημήτρη Μπαλή

Αποτελεί φαινόμενο που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις πλέον, η παράνομη ενοικίαση κατοικιών, προς τουριστική εκμετάλλευση.

Το θέμα με τις διάφορες πλατφόρμες όπου υπάρχουν χιλιάδες ακίνητα προς ενοικίαση, ακόμα δεν έχει ελεγχθεί φορολογικά, ώστε να υπάρχει αν μη τι άλλο ισοτιμία προς τους χιλιάδες επαγγελματίες του χώρου, που φορολογούνται συνεχώς με άμεσους και έμμεσους φόρους.

Η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ) με ανακοίνωσή της επισημαίνει το ζήτημα ότι ενώ συνεργεία ελέγχου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) το τελευταίο διάστημα έχουν επιδοθεί σε « σαφάρι» στα  νησιά και τις τουριστικές περιοχές της χώρας για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, έχοντας, ήδη, επιβάλλει βαριά πρόστιμα και δεκάδες λουκέτα σε καταστήματα και επιχειρήσεις για μη έκδοση αποδείξεων, δεν πράττει κάτι ανάλογο και για τα «παράνομα» καταλύματα.

Στην ανακοίνωση ο ΣΕΤΚΕ επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι Οι «ειδήμονες» του υπουργείου Οικονομικών ψήφισαν εν μία νυκτί το άρθρο 84 του ν. 4472/2017, απελευθερώνοντας τις μισθώσεις αστικών ακινήτων, χωρίς όμως να έχουν φροντίσει να τεθεί σε λειτουργία το μητρώο βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων, στο οποίο θα εντάσσονταν όλες αυτές οι «επιχειρήσεις», με αποτέλεσμα την απώλεια χιλιάδων ευρώ από φόρους.

Για τον έλεγχο αυτών των επιχειρήσεων δεν χρειάζεται καν η ΑΑΔΕ να προβεί σε έξοδα μετακινήσεων αφού πολύ εύκολα και απλά μπορεί να τις εντοπίσει μέσα από τις παγκόσμιες ηλεκτρονικές πλατφόρμες που προβάλλονται, δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό στις επιχειρήσεις του κλάδου μας.

Για πολλοστή φορά ζητάμε από τον κ. Πρωθυπουργό και τα στελέχη της Κυβέρνησης να αποσύρουν το εν λόγω νομοσχέδιο, το οποίο θίγει τα έσοδα του ελληνικού Δημοσίου ναρκοθετώντας την ταλαίπωρη ελληνική οικονομία.»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα