Ελληνικά Γαλακτοκομεία: Εξαγορά μονάδας της ΔΕΛΤΑ στη Βουλγαρία

Ελληνικά Γαλακτοκομεία: Εξαγορά μονάδας της ΔΕΛΤΑ στη Βουλγαρία
Το λογότυπο της ΔΕΛΤΑ Facebook

Στην πώληση μιας ακόμη παραγωγικής μονάδας προχώρησε η ΔΕΛΤΑ. Αγοραστής ο όμιλος της οικογένειας Σαράντη.

Στην εξαγορά της θυγατρικής εταιρείας της γαλακτοβιομηχανίας Δέλτα στη Βουλγαρία, της United Milk Company, προχώρησε ο όμιλος Ελληνικά Γαλακτοκομεία της οικογένειας Σαράντη, ο οποίος διαθέτει ήδη παραγωγική βάση στη χώρα από το 2003 μέσω της Tyrbul S.A.

Υπενθυμίζεται πως μέσα στον Αύγουστο, ο όμιλος Ελληνικά Γαλακτοκομεία εξαγόρασε το 49% της γαλακτοβιομηχανίας Κουρούσης στην Κύπρο με option πλήρους εξαγοράς της εταιρείας στο μέλλον.

Για τη Δέλτα, η πώληση της United Milk Company αποτελεί μία ακόμα κίνηση εκποίησης περιουσιακών της στοιχείων, μετά την πρόσφατη γνωστοποίηση της πώλησης των εργοστασίων της στον Ταύρο Αττικής με αγοραστή τη The Mart της οικογένειας Σκλαβενίτη, αλλά και του εργοστασίου της στο Πλατύ Ημαθίας.

Ο όμιλος Ελληνικά Γαλακτοκομεία πραγματοποίησε το 2021 κύκλο εργασιών 427 εκατ. ευρώ από 405 εκατ. ευρώ το 2020, αποτελώντας αυτήν τη στιγμή και βάσει τζίρου τη μεγαλύτερη γαλακτοβιομηχανία της χώρας. Στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου, εντάσσονται ονόματα όπως Όλυμπος, Ροδόπη, Τυράς, Αγνό, σήμα που απέκτησε στις αρχές του 2022 μέσω πλειστηριασμού, ενώ διαθέτει αναπτυσσόμενη παρουσία στα αναψυκτικά μέσω των σημάτων Δουμπιά και Κλιάφα.

Σε ότι αγορά την εξαγορασθείσα UMC, που εδρεύει στο Plovdiv της Βουλγαρίας αποτελεί ηγέτιδα δύναμη στον κλάδο των γαλακτοκομικών στην αγορά της γείτονας χώρας με κύρια παρουσία στο γάλα και στο γιαούρτι. Το 2021 ο κύκλος εργασιών της ανήλθε στα 52,5 εκ. ευρώ , τα κέρδη EBITDA στα 5,15 εκ.ευρώ και τα κέρδη προ φόρων στα 1,65 εκ. ευρώ, και απασχολεί 500 εργαζομένους.

Σημειώνεται ότι η συναλλαγή τελεί υπό την αίρεση ολοκλήρωσης των απαραίτητων εγκρίσεων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα