Ελληνικό: Τι φοβάται τώρα η Lamda Development

Ελληνικό: Τι φοβάται τώρα η Lamda Development

Μόλις τρεις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις χωρίζουν την Lamda Development από το να ξεκινήσει να υλοποιεί το project του Ελληνικού. Γιατί η διοίκηση της δεν θέλει να γίνουν βιαστικές κινήσεις το επόμενο διάστημα

Έχοντας επιδείξει μέχρι σήμερα για το project του Ελληνικού “Ιώβειο υπομονή” όπως ανέφερε χθες, κατά την διάρκεια της τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Lamda Development, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Οδυσσέας Αθανασίου, επιθυμεί να γίνουν προσεκτικά τα τρία τελευταία βήματα ώστε να μην υπάρξουν στο μέλλον προβλήματα στο μεγαλύτερο έργο στην Ευρώπη, όπως το χαρακτήρησε.

Ποια είναι αυτά τα τρία βήματα; Είναι οι τρεις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, με αυτή που θεωρείται πιο κοντά στην έκδοση να αφορά στο Μητροπολιτικό Πάρκο. Επίσης ΚΥΑ χρειάζονται για τη Ζώνη Ανάπτυξης που περιλαμβάνει και το Ολοκληρωμένο Τουριστικό Συγκρότημα με καζίνο και την Ζώνη Πολεοδόμησης που περιλαμβάνει και τις οικιστικές χρήσεις.

Ο Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA DevelopmentAE

Αφού ξεκαθάρισε ότι από την εταιρεία έχουν ολοκληρωθεί από τον Φεβρουάριο όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ο κ. Αθανασίου τόνισε ως ιδιαίτερα σημαντικό και το γεγονός ότι “αυτή την στιγμή είμαστε στο στάδιο όπου αναμένουμε από τις διευθύνσεις των αρμόδιων υπουργείων την ολοκλήρωση των εγγράφων και των εισηγήσεων των υπηρεσιών για την εν συνεχεία έκδοση των ΚΥΑ. Αφού πάρουμε όλες τις εισηγήσεις θα χρειαστούμε ένα διάστημα δύο εβδομάδων για να δώσουμε πίσω τα σχόλιά μας ώστε στη συνέχεια να εκδοθούν οι ΚΥΑ”. Επισήμανε όμως ότι, λίγο πριν την τελική ευθεία, δε θα πρέπει οι διαδικασίες να γίνουν με βιασύνη, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε νομικά εμπόδια στη συνέχεια αν υπάρξουν προσφυγές και ενστάσεις. Ως ένα παράδειγμα των διαδικασιών που δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη είναι ότι απομένουν ακόμη να αποσαφηνιστούν διάφορα θέματα Κτηματολογίου.

Σε ότι αφορά στην μεγάλη εικόνα, αφού τόνισε την σταθερή επενδυτική στήριξη του μετόχου, δηλαδή της οικογένειας Λάτση, στα χρόνια της κρίσης στην Ελλάδα ο κ. Αθανασίου ανέφερε: “Βρισκόμαστε στην αρχή ενός καινούριου κύκλου και αν δείξουμε τη σοβαρότητα που απαιτείται αι μείνουμε προσγειωμένοι θα φθάσουμε σε επίπεδα που έχουμε ονειρευτεί και ονειρευόμαστε για την εταιρεία. Το ότι το έργο του Ελληνικού είναι το μεγαλύτερο έργο στην Ευρώπη είναι γνωστό. Πέραν όμως από τις προφανείς ωφέλειες στην οικονομία της χώρας τα πολλαπλασιαστικά οφέλη είναι ακόμη μεγαλύτερα. Θεωρούμε ότι αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία π.χ. για να αναπτυχθεί ο ιατρικός τουρισμός, να έλθει πίσω στην Ελλάδα το δυναμικό που έχει φύγει στο εξωτερικό, να τονωθεί η κατανάλωση με ξένα κεφάλαια, να ενισχύσουμε το ψηφιακό αποτύπωμα“.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα