Endeavor Greece: Η στρατηγική της για την επόμενη τριετία

Endeavor Greece: Η στρατηγική της για την επόμενη τριετία

Το 2019 στο δίκτυο της Endeavor Greece εντάχθηκαν 7 νέες εταιρείες. Αθροιστικά ο κύκλος εργασιών και των 26 εταιρειών πέρυσι άγγιξε τα 450 εκατ. δολάρια, ενώ απασχολούν 5.000 εργαζομένους.

Την στρατηγική της για την επόμενη τριετία παρουσίασε μεταξύ άλλων σε δημοσιογραφική συνάντηση ο Γενικός Διευθυντής της Endeavor Greece, Παναγιώτης Καραμπίνης . Όπως ανέφερε παρακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις της αγοράς, αλλά και τη διαμόρφωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα, η Endeavor Greece έχει θέσει μια σειρά από στρατηγικές προτεραιότητες για τα επόμενα χρόνια. Ειδικότερα, έως το 2023 έχει σκοπό:

• Την ενίσχυση της στήριξης και των προοπτικών ανάπτυξης αναπτυσσόμενων εταιρειών

• Την καθιέρωση επιχειρηματικών δικτύων, που θα δημιουργούν προοπτικές για τους επιχειρηματίες

• Την συμβολή στη διαμόρφωση αντίληψης και γνώσης για τις ανάγκες των εταιρειών

• Τη διασύνδεση της ελληνικής αγοράς με το εξωτερικό

Η Endeavor Greece, που προσφέρει δικτύωση, mentoring και χρηματοδότηση στα μέλη-επιχειρηματίες που κατορθώνουν να ενταχθούν στο δίκτυο του, αριθμεί σήμερα 26 εταιρείες-μέλη οι οποίες αναπτύσσονται με ρυθμό της τάξη του 80% ετησίως. Κατά τον γενικό διευθυντή του Endeavor Greece Παναγιώτη Καραμπίνη πρόκειται για επιχειρήσεις με έντονη εξωστρέφεια, μικρομεσαίο μέγεθος, αλλά προϋποθέσεις ισχυρού scale up.

Το 2019 στο δίκτυο εντάχθηκαν 7 νέες εταιρείες, εκ των οποίων οι 4 έχουν έδρα στο εξωτερικό. Αθροιστικά ο κύκλος εργασιών και των 26 εταιρειών πέρυσι άγγιξε τα 450 εκατ. δολάρια, ενώ απασχολούν 5.000 εργαζομένους. Το 2019 μέλη του δικτύου της Endeavor άντλησαν επενδυτικά κεφάλαια της τάξης των 113 εκατ. δολαρίων που προήλθαν κατά την πλειονότητα τους από ξένα funds και venture capitals.

Παράλληλα, από το 2012 ο Endeavor δημιούργησε το Endeavor Catalyst ως ένα μέσο συγχρηματοδότησης, που έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίξει τους Endeavor Entrepreneurs και τους κύκλους χρηματοδότησής τους. Το Endeavor Catalyst επενδύει μαζί με άλλους θεσμικούς επενδυτές στους γύρους χρηματοδότησης των επιχειρηματιών που έχουν ενταχθεί στο δίκτυο. Στην Ελλάδα, το Catalyst έχει επενδύσει στις εταιρείες Blueground, Hellas Direct, Workable και Nova Credit.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version