Εννέα ενδιαφερόμενοι για την ΔΕΠΑ Υποδομών

Εννέα ενδιαφερόμενοι για την ΔΕΠΑ Υποδομών
Σταθμοί φυσικού αερίου Eurokinissi

Μεγάλο διεθνές ενδιαφέρον για την πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ και την Ελληνικά Πετρέλαια του συνόλου των μετοχών της εταιρείας ΔΕΠΑ Υποδομών

Ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία υποβολής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «ΔΕΠΑ Υποδομών Α.Ε.» στο πλαίσιο της από κοινού πώλησης από το ΤΑΙΠΕΔ και την εταιρεία «Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.» (ΕΛΠΕ).

Ειδικότερα, ενδιαφέρον εκδήλωσαν τα ακόλουθα εννέα επενδυτικά σχήματα (με αλφαβητική σειρά):

  1. ANTIN INFRASTRUCTURE PARTNERS SAS
  2. CHINA RESOURCES GAS (HONG KONG) INVESTMENT LIMITED
  3. EP INVESTMENT ADVISORS
  4. FIRST STATE INVESTMENTS (European Diversified Infrastructure Fund II)
  5. ISQUARED CAPITAL ADVISORS (UK) LLP
  6. ITALGAS SpA
  7. KKR (KKR Global Infrastructure Investors III L.P.)
  8. MAQOUARIE (MEIF 6 DI HOLDINGS)
  9. ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ SINO-CEE FUND & SHANGHAI DAZHONG PUBLIC UTILITIES (GROUP) Co., Ltd

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΠΑ Υποδομών Α.Ε. θα δημιουργηθεί μετά την μερική διάσπαση του κλάδου των υποδομών της ΔΕΠΑ Α.Ε. Σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 65% και η εταιρεία ΕΛΠΕ το υπόλοιπο 35% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ Α.Ε.. Κατόπιν της μερικής διάσπασης, οι δύο μέτοχοι θα κατέχουν τα ανάλογα ποσοστά στη ΔΕΠΑ Υποδομών Α.Ε. (65% το ΤΑΙΠΕΔ και 35% η εταιρεία ΕΛΠΕ) και ενεργούν από κοινού ως πωλητές.

Οι σύμβουλοι αξιοποίησης του Ταμείου, αφού αξιολογήσουν τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, θα υποβάλουν την εισήγησή τους προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού (υποβολή δεσμευτικών προσφορών).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version