Εννέα ερωτήσεις που θα καθορίσουν την επιχειρηματική σας επιτυχία

Εννέα ερωτήσεις που θα καθορίσουν την επιχειρηματική σας επιτυχία

Γιατί τα σωστά ερωτήματα από την αρχή μπορούν να δώσουν πολύτιμες απαντήσεις στο μέλλον

Δεν υπάρχει σχέδιο για το πώς να ξεκινήσετε μια επιχείρηση και, στην επιχειρηματικότητα, τα πράγματα σπάνια πηγαίνουν σύμφωνα με το σχέδιο.

Μία στρατηγική που βρήκα χρήσιμη όταν ξεκινούσαμε τη Vacasa το 2009 ήταν η ανάπτυξη μιας συνείδησης του εαυτού μας ως startup.

Βρίσκοντας χρόνο για να θέσετε τα σωστά ερωτήματα στα πρώτα στάδια, θα βοηθηθείτε να διαμορφώσετε την κατεύθυνση και τις προτεραιότητές σας.

Ιδού μερικά tips για τον… δρόμο:

Προσδιορίστε το επίπεδο επιρροής σας

Έχετε ξοδέψει χρόνο δημιουργώντας ένα σχέδιο λειτουργιών, καθορίζοντας μια αγορά-στόχο και σκεπτόμενος πόσο κεφάλαιο κίνησης θα χρειαστείτε. Τώρα πάρτε ένα λεπτό για να σκεφτείτε τι είστε πρόθυμοι να σταματήσετε για να συμβεί αυτό. Μερικοί επενδυτές σιωπούν. Άλλοι θέλουν πλήρη έλεγχο. Μπορείτε να γίνετε ηγέτης του κλάδου ή μπορείτε να προσλάβετε έναν. Η γνώση του επιπέδου επιρροής που θέλετε να διατηρήσετε θα σας βοηθήσει στις αποφάσεις που παίρνετε.

Θέλετε η επιχείρησή σας να αντικατοπτρίζει εσάς, τους επενδυτές σας, ή τους ανθρώπους που προσλαμβάνετε για να τη διοικήσουν;

Προσδιορίστε τον καλύτερο εαυτό σας

Μόλις μάθεις σε τι είσαι καλύτερος, οικοδομήστε μια καριέρα γύρω απ’ αυτό. Για παράδειγμα, είμαι στο καλύτερο δυνατό σημείο μου όταν επηρεάζω κάτι απτό. Στην καρδιά της, η επιχείρηση διαχείρισης ενοικίασης εξοχικών κατοικιών αφορά την εξυπηρέτηση πελατών και τον καθαρισμό σπιτιών. Μου αρέσει. Δεν θα ήμουν καλό διευθυντικό στέλεχος αν δεν υπήρχε μια ουσιαστική σύνδεση με κάτι απτό.

Τι κάνετε όταν βρίσκετε σε τι είστε καλός;

Αγκαλιάστε απρόσμενα πλεονεκτήματα

Οι ιδρυτές πρέπει να είναι ευκίνητοι. Από την εξυπηρέτηση πελατών μέχρι τις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου, θα τα κάνετε όλα, και στον δρόμο θα ανακαλύψετε ισχυρά σημεία σας που ποτέ δεν είχατε συνειδητοποιήσει ότι είχατε. Ως δικηγόρος, ήμουν έκπληκτος με την ικανότητα ανάπτυξης των επιχειρήσεων μου που επεδείκνυα. Το κλείσιμο ενός ακινήτου αφορά την οικοδόμηση σχέσεων – κάτι που μου αρέσει πολύ.

Πώς θα καλλιεργήσετε ανέλπιστα δυνατά σημεία;

Προσδιορίστε τις αδυναμίες σας

Αναγνωρίστε τις αδυναμίες σας από νωρίς. Είμαι υπερβολικά αισιόδοξος, χαρακτηριστικό που μπορεί να είναι δίκοπο μαχαίρι. Η υπερβολική αισιοδοξία τείνει να χαλάει την ισορροπία της ποιότητας, της αποδοτικότητας και της ανάπτυξης.

Ποια είναι η μεγαλύτερη αδυναμία σας;

Προωθήστε τις αξίες σας

Ο τρόπος με τον οποίο θα αντιμετωπίζετε τους πελάτες, τους υπαλλήλους και τις κοινότητες στις οποίες λειτουργείτε είναι βασικό στοιχείο του επιχειρηματικού σας μοντέλου. Θέλετε να φτάσετε σε ένα σημείο όπου οι αξίες οδηγούν τις αποφάσεις. Εάν δεν μπορείτε να σκεφτείτε αξίες (μην ανησυχείτε, τις έχετε), δημιουργήστε μια λίστα με λέξεις που περιγράφουν πώς θέλετε να αισθάνονται οι μελλοντικοί πελάτες σχετικά με την υπηρεσία σας. Κάντε το ξανά για τους υπαλλήλους και την κοινότητά σας.

Ποιες πέντε λέξεις ορίζουν την επιχείρησή σας;

Μην αισθάνεστε άνετα

Το να είσαι ιδρυτής είναι μια άσκηση αμηχανίας. Προετοιμάστε, ρίχνοντας τον εαυτό σας σε δυσάρεστες καταστάσεις. Δοκιμάστε μια νέα σωματική δραστηριότητα και βρείτε τα όριά σας. Σπρώξτε τον εαυτό σας για να δοκιμάσετε κάτι που δεν έχετε κάνει ποτέ πριν. Κάνετε εθελοντισμό, ώστε να εκτιμήσετε πόσο σκληρή μπορεί να είναι η ζωή για όσους δεν έχουν τόσα πολλά όσο εσείς, και προσπαθήστε να ενισχύσετε υλικά τους σκοπούς που θέλετε όσο συχνά μπορείτε μέσω του εθελοντισμού και δωρεών, όταν το αντέχει οικονομικά η επιχείρησή σας.

Τι σας κάνει να νιώθετε άβολα;

Διαβάστε τη συνέχεια στο Fortunegreece

SHARE:

24Media Network