Επένδυση ύψους 20 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία νέας μονάδας γιαουρτιού στις Σέρρες, από την εταιρεία Κρι Κρι

Επένδυση ύψους 20 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία νέας μονάδας γιαουρτιού στις Σέρρες, από την εταιρεία Κρι Κρι

Το νέο εργοστάσιο γιαουρτιού θα έχει διπλάσια παραγωγική δυναμικότητα από το προηγούμενο και στην πλήρη λειτουργία του θα απασχολεί περισσότερους από 70 εργαζόμενους

Στην υλοποίηση επένδυσης ύψους 20 εκατ. ευρώ που αφορά στη δημιουργία νέας υπερσύγχρονης μονάδας γιαουρτιού στις Σέρρες, προχωρά η ελληνική γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι, μετά από το ατυχές συμβάν της πυρκαγιάς στις εγκαταστάσεις της, τον Δεκέμβριο του 2013.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η επένδυση της Κρι Κρι θα πραγματοποιηθεί στο χώρο των κεντρικών εγκαταστάσεών της στις Σέρρες και θα περιλαμβάνει την κατασκευή νέας παραγωγικής μονάδας, με τους αναγκαίους αποθηκευτικούς χώρους υλικών και ετοίμων προϊόντων, συνολικής κάλυψης 12.000 τ.μ.

Το νέο εργοστάσιο γιαουρτιού θα έχει διπλάσια παραγωγική δυναμικότητα από το προηγούμενο και στην πλήρη λειτουργία του θα απασχολεί περισσότερους από 70 εργαζόμενους. 

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι για το συγκεκριμένο έργο κατατέθηκε ήδη φάκελος υπαγωγής του στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου 3908/2011, που προβλέπει επιχορήγηση σε ποσοστό 30% επί του προϋπολογισμού του σχεδίου. Το υπόλοιπο μέρος της επένδυσης θα χρηματοδοτηθεί με ίδια κεφάλαια της εταιρείας καθώς και μακροπρόθεσμο τραπεζικό δανεισμό (σε ποσοστό 30%).

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η νέα μονάδα θα ξεκινήσει τη λειτουργία της εντός του καλοκαιριού 2014.

Σημειώνεται ότι στον κλάδο του γιαουρτιού η εταιρεία έχει πανελλαδική διανομή, με ανοδικά μερίδια αγοράς, ενώ έχει εξαγωγική παρουσία σε πάνω από 10 χώρες (Βαλκανικές χώρες, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία, Ιράκ).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα