Εθνική Τράπεζα: αίτηση για υπαγωγή της τιτλοποίησης Frontier στον Ηρακλή

Εθνική Τράπεζα: αίτηση για υπαγωγή της τιτλοποίησης Frontier στον Ηρακλή
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Eurokinissi

Την υποβολή αίτησης για την ένταξη των senior ομολογιών της τιτλοποίησης Frontier, συνολικής λογιστικής αξίας 6,1 δις.ευρώ, στο Πρόγραμμα Παροχής Εγγυήσεων Ηρακλής, ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Μετασχηματισμού της, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., έχει εκκινήσει τη διαδικασία τιτλοποίησης ενός χαρτοφυλακίου μη-εξυπηρετούμενων δανείων με την κωδική ονομασία «Frontier», συνολικής λογιστικής αξίας Ευρώ 6,1δισ.

H Τράπεζα υπέβαλε σήμερα, 29 Ιανουαρίου 2021, αίτηση υπαγωγής της τιτλοποίησης στο Πρόγραμμα Παροχής Εγγύησης “ΗΡΑΚΛΗΣ” βάσει του Ν. 4649/2019.

Η αίτηση αφορά την παροχή εγγύησης από το Ελληνικό Δημόσιο για τις ομολογίες υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας συνολικής αξίας έως Ευρώ 3,31δισ.

Η ανεύρεση επενδυτή και η αποδοχή του αιτήματος της εγγύησης από το Ελληνικό Δημόσιο είναι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, σημειώνει η τράπεζα.

H ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ

Κατατέθηκε σήμερα 29 Ιανουαρίου 2021 στο Υπουργείο Οικονομικών αίτηση από την Εθνική Τράπεζα για ένταξη στο πρόγραμμα παροχής εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου σε τιτλοποιήσεις πιστωτικών ιδρυμάτων «Ηρακλής».

Η αίτηση αφορά την τιτλοποίηση δανείων της ΕΤΕ με την κωδική ονομασία «Frontier», προκειμένου να δοθεί η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, σύμφωνα με τον Ν.4649/2019, στις ομολογίες υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας ύψους 3,31 δις. ευρώ.

Η ΕΤΕ είναι το τέταρτο σε σειρά πιστωτικό ίδρυμα που καταθέτει αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα «Ηρακλής».

Κατόπιν της εξέλιξης αυτής, τρεις μήνες πριν τη λήξη του προγράμματος «Ηρακλής», επιτυγχάνεται μείωση των κόκκινων δανείων κατά περίπου 27 δισ. ευρώ, μέσα σε έναν χρόνο από την ψήφιση του νόμου και με τη συμμετοχή και των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα