Eurobank: Διάθεση 20 χιλιάδων μετοχών της Grivalia Properties

Eurobank: Διάθεση 20 χιλιάδων μετοχών της Grivalia Properties
ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK (EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Eurokinissi

Η Eurobank ανακοίνωσε την πρόθεσή της να διαθέσει έως 20.252.001 κοινές μετοχές της Grivalia Properties, το σύνολο δηλαδή της συμμετοχής της στην εταιρεία, σε ελάχιστη τιμή 8,80 ευρώ ανά μετοχή

Με ιδιωτική τοποθέτηση (placement)  και στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης της, η Eurobank προχωρά στην πώληση 20.252.001 μετοχών της Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ, με στόχο την ενίσχυση των δεικτών κεφαλαιακής της επάρκειας. Ενας από τους βασικούς επενδυτές θα είναι και ο βασικός μέτοχος της Τράπεζας, η καναδική Fairfax.

Σύμφωνα με ενημέρωση της τράπεζας προς τις χρηματιστηριακές αρχές, η Fairfax Financial Holdings Ltd (μέσω συνδεδεμένων εταιριών) και διάφορα funds των οποίων διαχειριστής επενδύσεων είναι η Pacific Investment Management Company LLC (ΡΙΜCΟ), έχουν εκφράσει εγγράφως την πρόθεσή τους για την απόκτηση 10.000.000 και 5.065.000 μετοχών, αντίστοιχα, που θα προσφερθούν στην Ιδιωτική Τοποθέτηση σε τιμή €8,80 ανά μετοχή. 

Η HSBC Bank plc, η AXIA Ventures Group Ltd και η Eurobank Equities ΑΕΠΕΥ ενεργούν για λογαριασμό της Eurobank ως Γενικοί Συντονιστές (Joint Global Coordinators) και Συνδιαχειριστές (Joint Bookrunners) της Ιδιωτικής Τοποθέτησης (από κοινού οι “Διαχειριστές”). 

Εφόσον ολοκληρωθεί η Ιδιωτική Τοποθέτηση, η Fairfax θα παραμείνει ο μεγαλύτερος μέτοχος, ελέγχοντας το 41,5% των συνολικών δικαιωμάτων ψήφου και θα αποκτήσει τον αποκλειστικό έλεγχο της Grivalia Properties. 

Επιπλέον, εφόσον αποκτήσει τις προαναφερόμενες 10.000.000 μετοχές, τα ελεγχόμενα από τη Fairfax δικαιώματα ψήφου στην Grivalia θα αυξηθούν σε περίπου 51,4%. 

Σε αυτήν την περίπτωση και σε ορισμένες άλλες περιπτώσεις, ενδέχεται η Fairfax να υποχρεωθεί στην υποβολή δημόσιας πρότασης για τις εναπομείνασες μετοχές της Grivalia Properties. 

Η ιδιωτική τοποθέτηση έχει σχεδιαστεί ώστε η Eurobank να εκπληρώσει την υποχρέωσή της, βάσει του συμφωνηθέντος με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Σχεδίου Αναδιάρθρωσης. Η συναλλαγή θα ενισχύσει τα κεφάλαια της Eurobank, βελτιώνοντας περαιτέρω το δείκτη CET 1. 

Η έναρξη της διαδικασίας του βιβλίου προσφορών θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά τη δημοσίευση της παρούσας ανακοίνωσης και ενδέχεται να ολοκληρωθεί χωρίς έγκαιρη ειδοποίηση κατά την απόλυτη κρίση των Διαχειριστών. Τα αποτελέσματα της Ιδιωτικής Τοποθέτησης θα ανακοινωθούν μετά το κλείσιμο της ταχείας διαδικασίας του βιβλίου προσφορών.

Η Eurobank διατηρεί το δικαίωμα, κατά την κρίση της, να διαθέσει λιγότερες μετοχές ή και καμία μετοχή. Η τράπεζα έχει συμφωνήσει περίοδο διακράτησης 60 ημερών σε σχέση με εναπομείνασες μετοχές στη Grivalia Properties που τυχόν θα διατηρεί μετά την Ιδιωτική Τοποθέτηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα