Folli Follie: Έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης, χωρίς την ψήφο των Κουτσολιούτσων

Folli Follie: Έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης, χωρίς την ψήφο των Κουτσολιούτσων

Η ειδική εντολοδόχος που διορίστηκε για να υποκαταστήσει τους αρνητές της εξυγίανσης, την οικογένεια Κουτσολιούτσου, έδωσε διέξοδο στον εγκλωβισμό της εταιρείας.

Την έγκριση τους στο σχέδιο εξυγίανσης της Folli Follie έδωσαν οι μέτοχοι της εταιρείας κατά τη διάρκεια της σημερινής έκτακτης γενικής συνέλευσης της εταιρείας, καθώς η οικογένεια Κουτσολιούτσου αλλά και άλλοι μέτοχοι που είχαν καταψηφίσει τον περασμένο Μάρτιο το σχέδιο διάσωσης της εταιρείας υποκαταστάθηκαν με δικαστική απόφαση από ειδικό εντολοδόχο.

Η διορισμένη ειδική εντολοδόχος Βασιλική Τσιατά τάχθηκε υπέρ του σχεδίου εξυγίανσης, όπως και οι υπόλοιποι μέτοχοι που παραβρέθηκαν στη σημερινή ΓΣ που πραγματοποιήθηκε με απαρτία 80%. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, ο Γιώργος Σάμιος, διευθύνων σύμβουλος της Folli Follie, έκανε λόγο για «σημείο καμπής στην πορεία μας προς την εξυγίανση».

Επόμενο βήμα είναι η ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου επί του τροποποιημένο σχεδίου εξυγίανσης, απόφαση που αναμένεται στο αμέσως επόμενο διάστημα. Σημειώνεται πως από τον Μάρτιο του 2020 που ανέλαβε το σημερινό ΔΣ την προσπάθεια εξυγίανσης της εταιρείας, έχει ουσιωδώς προχωρήσει διάφορα ζητήματα, και έχει λάβει την βασική έγκριση του πτωχευτικού δικαστηρίου για τη συμφωνία της εταιρείας με τους πιστωτές της. Το δικαστήριο ζήτησε ωστόσο τροποποιήσεις σε επίπεδο ποινικών δεσμεύσεων, αίτημα με το οποίο η εταιρεία συμμορφώθηκε υποβάλλοντας τις αλλαγές, για τις οποίες περιμένει πλέον την τελική απόφαση έγκρισης.

Πέρα από το νομικό σκέλος της υπόθεσης, η νέα ανεξάρτητη διοίκηση της Folli Follie αναφέρθηκε στα οφέλη που απορρέουν για την εταιρεία μετά τη συμφωνία με τους πιστωτές της, για χρέη που θα ήταν αδύνατο να εξυπηρετηθούν, αν δεν υπήρχε η παραπάνω συναίνεση.

Έτσι, η Folli Follie απαλλάσσεται από την πλειονότητα των οφειλών της προς τρίτους, πλην των οφειλών προς το Δημόσιο και τον ΕΦΚΑ, τις οποίες όμως αναλαμβάνει να αποπληρώσει πλήρως η νέα υπό σύσταση εταιρεία OpsCo για λογαριασμό της FF.

Παράλληλα, η FF θα διατηρήσει συμμετοχή 10% στην OpsCo (της νέας εταιρείας που θα είναι ο φορέας της δραστηριότητας της FF), από την οποία η εταιρεία θα λαμβάνει ετήσια αμοιβή ποσού 150.000 ευρώ για την κάλυψη των λειτουργικών της αναγκών για χρονικό διάστημα οκτώ ετών, μετά το οποίο προβλέπεται ότι η εταιρεία θα δύναται να εισπράττει μέρισμα ως μέτοχος της OpsCo.

Τέλος σημειώθηκε πως η εταιρεία μέσω της εφαρμογής της Συμφωνίας Εξυγίανσης καθίσταται φερέγγυα και βιώσιμη, κάτι που δεν θα συμβεί σε περίπτωση μη ευόδωσης της εξυγίανσης και πτώχευσης, η εταιρική περιουσία δεν επαρκεί για την ικανοποίηση των πιστωτών και, ως αποτέλεσμα οι μέτοχοι δεν θα λάβουν μέρος στο προϊόν της εκκαθάρισης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα