Η Αττική επιχειρεί

Η Αττική επιχειρεί
Nikos Libertas / SOOC

H Επιχειρηματικότητα στο επίκεντρο της ημερίδας που διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής σήμερα στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης

Στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης λαμβάνει χώρα σήμερα, η ημερίδα, που διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για το Πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα: Κοινωνία – Ανάπτυξη – Καινοτομία».

Σε ένα πυκνό και ενδιαφέρον πρόγραμμα, το οποίο θα περιλαμβάνει πολυδιάστατη εκπροσώπηση του «επιχειρείν» σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, παρίσταντο η Περιφερειάρχης Αττικής, κα Ρένα Δούρου, η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, κα Corina Creţu και ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου. Οι εργασίες της Ημερίδας ολοκληρώνονται στις 18:00. Το καλωσόρισμα και τις εισαγωγικές ομιλίες θα ακολουθήσουν τρεις θεματικές ενότητες συζήτησης.

« », «: - - » , 16 2017. Nikos Libertas / SOOC

« », «: - - » , 16 2017. Nikos Libertas / SOOC

 

Σε τρεις Θεματικούς Άξονες οι εργασίες

Η πρώτη ενότητα αφορά στα θέματα «Εξωστρέφεια, Χρηματοδότηση, Καινοτομία» και έχει ως κεντρικό ομιλητή τον κ. Δημήτρη Δρόση – Προϊστάμενο Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Αττικής – ο οποίος θα μιλήσει για τη «Σύνδεση ΠΕΠ και Επιχειρηματικότητας». Το πάνελ θα πλαισιώσουν σημαντικοί εκπρόσωποι φορέων επιχειρηματικότητας, όπως ο ΣΕΒ, το ΕΒΕΑ, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η ΕΣΕΕ, το Enterprise Greece καθώς και στελέχη της Περιφέρειας. 

Η δεύτερη ενότητα έχει ως θέμα την «Έξυπνη Εξειδίκευση και Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα». Το πάνελ των ομιλητών περιλαμβάνει εκπροσώπους θεσμών με κρίσιμη σημασία για την αναβάθμιση της Επιχειρηματικότητας στο πνεύμα της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης. Τέτοιοι θεσμοί είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινoτομίας, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΣΕΠΕ), ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης – Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών αλλά και οι θεσμοί της Γαλάζιας Οικονομίας.

Η τρίτη θεματική ενότητα έχει τίτλο «Στηρίζουμε τη Νεοφυή Επιχειρηματικότητα και τις Καλές Πρακτικές». Ένα ενδιαφέρον σύνολο ομιλητών και εκπροσώπων καλών πρακτικών θα συντονίσει η ίδια η Περιφερειάρχης, κα Ρένα Δούρου, κλείνοντας τις εργασίες της Ημερίδας με έμφαση στην αξία που έχουν οι επιτυχημένες νεοφυείς προσπάθειες για το μέλλον της επιχειρηματικότητας.

« », «: - - » , 16 2017. Nikos Libertas / SOOC

 

Στρατηγικός Προσανατολισμός

Η αναπτυξιακή στρατηγική της Περιφέρειας Αττικής βασίζεται στη βελτίωση της ερευνητικής υποδομής και του ανθρώπινου δυναμικού και την αξιοποίησή τους στην προώθηση της επιχειρηματικότητας. Στόχευση της Περιφέρειας Αττικής είναι η προώθηση ενός παραγωγικού και αναπτυξιακού προτύπου, το οποίο θα στηρίζεται στα πραγματικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αττικής, τις τοπικές παραγωγικές δυνάμεις, τη γνώση, την έρευνα, την τεχνολογία, την καινοτομία και την ποιότητα. Ένα τέτοιο αναπτυξιακό πρότυπο – με κατάλληλο σχεδιασμό και μεθοδικότητα στην εφαρμογή – είναι σε θέση να συμβάλει στην οικονομική ανάκαμψη και να τονώσει την απασχόληση με όρους βιωσιμότητας και δικαιοσύνης.   

Κρίσιμος σε αυτή τη διαδικασία είναι ο επιτελικός ρόλος της Περιφέρειας Αττικής και η ανάπτυξη και εδραίωση μηχανισμών διαβούλευσης και συμμετοχικού σχεδιασμού, προγραμματισμού και ελέγχου.

Η Περιφερειακή Στρατηγική για την Έξυπνη Εξειδίκευση στοχεύει στην ενίσχυση της καινοτομικής δραστηριότητας σε τρία πεδία εξειδίκευσης, που αναδεικνύονται ως προνομιακά και με σημαντικά παράθυρα ευκαιρίας για την Αττική: 1. Δημιουργική οικονομία, 2. Γαλάζια οικονομία και 3. Βιώσιμη Οικονομία των Αναγκών.

Στα τρία αυτά πεδία η Αττική αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις και παράλληλα διαθέτει το δυναμικό για την ενίσχυση υφιστάμενων και την ανάδειξη νέων δραστηριοτήτων, ώστε να καταστεί μητροπολιτικό κέντρο με διεθνή εμβέλεια. Τα τρία πεδία εξειδίκευσης δίνουν τη δυνατότητα αξιοποίησης υφιστάμενων και αναδυόμενων δραστηριοτήτων έντασης γνώσης, καθώς και συνεργιών μεταξύ τους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

πηγή φωτογραφιών: sooc

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα