Η ΕΥΔΑΠ ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη για την 83η Διεθνή Έκθεση

Η ΕΥΔΑΠ ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη για την 83η Διεθνή Έκθεση
PATERAKISPHOTO

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσία της ΕΥΔΑΠ στην 83η ΔΕΘ, κατά τη διάρκεια της οποίας οι επισκέπτες στο περίπτερό της, μεταξύ αυτών και ο Πρωθυπουργός, είχαν την ευκαιρία για μια περιπλάνηση από το ιστορικό παρελθόν της εταιρίας μέχρι το σήμερα και το αύριο.

Το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, η ΔΕΘ, διοργανώθηκε για 83η φορά (8-16 Σεπτεμβρίου), γράφοντας ένα ακόμα λαμπρό κεφάλαιο στην ιστορία της.

Η ΕΥΔΑΠ δεν θα μπορούσε να λείπει από την διοργάνωση, στήνοντας το δικό της περίπτερο, το οποίο άνοιξε τις πύλες του από τις 8 μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου, προσφέροντας στους επισκέπτες του μοναδικές εμπειρίες.

Έχοντας μακρά ιστορία στη διαχείριση του νερού και ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα στην Ευρώπη, η κορυφαία εταιρία ύδρευσης στην Ελλάδα προσκάλεσε τους επισκέπτες της, μεταξύ των οποίων και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, σε μία περιπλάνηση από το ιστορικό της παρελθόν έως τα σημερινά έργα υποδομής δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσής της.

Ο κόσμος που βρέθηκε στο περίπτερο της ΕΥΔΑΠ είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί μέσα από πολύτιμες φωτογραφίες του αρχειακού της υλικού αλλά και τη διαδραστική ψηφιακή εφαρμογή “Ανθρώπων Νερό”, σε διαφορετικά χωρικά και χρονικά σημεία της Αθηναϊκής κοινωνίας. Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε μέσω φωτογραφιών στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ στην Αττική, μέσα από τις οποίες εταιρία στοχεύει στην αποτελεσματικότερη λειτουργία της, στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, στην ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων, αλλά και στην αξιοποίηση των καινοτομιών, της τεχνολογίας και του ανθρώπινου δυναμικού της.

Παράλληλα, όσοι έδωσαν το “παρών” στο περίπτερο είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όσα έχει καταφέρει η ΕΥΔΑΠ μέχρι σήμερα από τη διαχείριση υδατικών πόρων μέχρι την παροχή υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης με γνώμονα την κοινωνία και το περιβάλλον.

Και μπορεί να θεωρούμε το καθαρό, πόσιμο νερό ως κάτι δεδομένο στην καθημερινότητά μας, ωστόσο στην πραγματικότητα είμαστε προνομιούχοι, χάρη στην ΕΥΔΑΠ, η οποία μας παρέχει ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά του πλανήτη μας σε άριστη ποιότητα. Σε αυτό βοηθούν μεταξύ άλλων οι ποιοτικοί έλεγχοι ακατέργαστου και πόσιμου νερού που πραγματοποιούνται 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες τον χρόνο, η ανάλυση δειγμάτων νερού στα υπερσύγχρονα εργαστήρια σε Γαλάτσι και Αχαρνές και οι 100.000 χημικοί και μικροβιολογικοί έλεγχοι το χρόνο.

Ας μιλήσουμε με αριθμούς.

H παρουσία της ΕΥΔΑΠ στην 83η ΔΕΘ ήταν μια καλή ευκαιρία για ένα ταξίδι στο παρελθόν με προορισμό το παρόν και το μέλλον, για τη σύνδεση του παλαιού με το σύγχρονο στοιχείο σε ό,τι αφορά την ύδρευση. Ραντεβού στην 84η διοργάνωση!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα