Ιδρύεται γραφείο ΕΟΤ στη Μαδρίτη και για τις χώρες της Ν. Αμερικής

Ιδρύεται γραφείο ΕΟΤ στη Μαδρίτη και για τις χώρες της Ν. Αμερικής

Αύξηση 43%  κατέγραψαν οι τουριστικές αφίξεις από την Ισπανία  στην Ελλάδα.

Περισσότερο τουρισμό από τις ανταγωνιστικές χώρες της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, επιδιώκει η Ελλάδα. Ηδη, το 2018 οι αεροπορικές αφίξεις από την Ισπανία στη χώρα μας, έφτασαν τις 255.883 μ σημειώνοντας αύξηση 43,2% σε σχέση με το 2017, ενώ αναμένεται νέα αύξηση το 2019.

Παράλληλα, στόχος είναι να αυξηθούν οι αφίξεις και από τη Ν. Αμερική και για το λόγο αυτό το Υπουργείο Τουρισμού θα ιδρύσει Γραφείο ΕΟΤ στη Μαδρίτη, με περιοχή τοπικής αρμοδιότητας την Ισπανία, την Πορτογαλία και τη Νότια Αμερική.

Μάλιστα, την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης και την θετική δυναμική για το 2019, συζήτησε με παράγοντες της ισπανικής τουριστικής βιομηχανίας ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Γιώργος Τζιάλλας, στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση FITUR, στη Μαδρίτη,όπου η Ελλάδα και ο ΕΟΤ συμμετείχαν με περίπτερο.

Στις συναντήσεις με τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς ομίλους και τις αεροπορικές εταιρείες, συζητήθηκαν οι θετικές προοπτικές που διαμορφώνονται για την περαιτέρω αύξηση του τουριστικού ρεύματος, μέσα από την ενίσχυση των τουριστικών πακέτων και των πτητικών προγραμμάτων από την Ισπανία προς την Ελλάδα.

Εξάλλου, με τον πρόεδρο του Ισπανό-ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Ανδρέα Παππά, συζητήθηκαν οι επενδυτικές προοπτικές και το αυξημένο -σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά- ενδιαφέρον που εκδηλώνουν ισπανικοί όμιλοι για τις επενδυτικές ευκαιρίες, στον δυναμικά αναπτυσσόμενο τομέα του τουρισμού στην Ελλάδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα