Κυριακή 7 Μαΐου: Ποια καταστήματα σούπερ μάρκετ είναι ανοιχτά (και ποια όχι)

Κυριακή 7 Μαΐου: Ποια καταστήματα σούπερ μάρκετ είναι ανοιχτά (και ποια όχι)

Δείτε ποιες αλυσίδες σούπερ μάρκετ αλλάζουν την στάση τους σήμερα Κυριακή 7 Μαΐου και ανοίγουν τα καταστήματα τους και ποιες θα παραμείνουν κλειστές

Το θερμόμετρο έχει ανέβει πάλι κατακόρυφα γύρω από το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή οπότε το άνοιγμα των σούπερ μάρκετ σήμερα, Κυριακή 7 Μαΐου, θυμίζει λίγο πολύ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι όπου η λειτουργία των καταστημάτων είχε συμπέσει με τον εορτασμό – απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Η σημερινή Κυριακή 7 Μαΐου, βάσει του άρθρου 16 του ν. 4177/13, είναι μία από τις επτά που τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ επιτρέπονται να είναι ανοιχτά καθώς είναι η πρώτη Κυριακή εκπτωτικής περιόδου. Το  news247 επικοινώνησε με όλες τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ που διαθέτουν πανελλαδικό δίκτυο, σημαντικούς περιφερειακούς παίκτες καθώς και μεγάλες εμπορικές αλυσίδες και κατέγραψε την στάση που θα ακολουθήσουν σήμερα. Με βάση τις πληροφορίες που μας παρείχαν, σήμερα Κυριακή 7 Μαΐου θα είναι:

ΑΝΟΙΧΤΑ

ΑΒ Βασιλόπουλος

LIDL

Μασούτης (όλα τα καταστήματα με ωράριο 11.00-15.00, αξίζει να αναφερθεί ότι σε προηγούμενες Κυριακές άνοιγε μικρό αριθμό καταστημάτων μόνο στην πόλη της Θεσσαλονίκης)

My Market ( 89 από τα 223 καταστήματα)

Χαλκιαδάκης (8 από τα 39 καταστήματα, κυρίως σε τουριστικές περιοχές)

Market In

ΚΛΕΙΣΤΑ

Σκλαβενίτης

Γαλαξίας (σ.σ. σε προηγούμενες Κυριακές άνοιγε όλα τα καταστήματα 11.00 -15.00)

Κρητικός (με ελάχιστες εξαιρέσεις σε τουριστικά σημεία)

Bazaar (με εξαιρέσεις σε κάποια καταστήματα franchise ή σε τουριστικές περιοχές)

Metro Cash & Carry

The Mart (πρώην Makro)

Στον χώρο των εμπορικών αλυσίδων ανοιχτά είναι τα ΙΚΕΑ, Praktiker, Leroy Merlin, Jumbo, JYSK, Public (σ.σ. με εξαίρεση τα καταστήματα σε Ξάνθη, Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Αγρίνιο, Ρόδο και Ηράκλειο Κρήτης), Πλαίσιο, Κωτσόβολος, Media Markt, οι μεγάλες αλυσίδες ένδυσης  καθώς και όλες οι μικρότερες αλυσίδες και τα περισσότερα από τα μεμονωμένα καταστήματα, ειδικά αυτά που βρίσκονται σε εμπορικά κέντρα.

Καθώς η λειτουργία των καταστημάτων και το ωράριο (σ.σ. το διευρυμένο ωράριο είναι 10.00 – 20.00) διαφοροποιείται  από περιοχή σε περιοχή καλό είναι να υπάρχει τηλεφωνική επικοινωνία με τα καταστήματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα