Κυρίαρχος του Hilton Αθηνών ο Κωνσταντακόπουλος – Γιατί ξεπουλά ο Τούρκος της Dogus

Κυρίαρχος του Hilton Αθηνών ο Κωνσταντακόπουλος – Γιατί ξεπουλά ο Τούρκος της Dogus
Το ξενοδοχείο Hilton στην Αθήνα Eurokinissi

Η ΤΕΜΕΣ έγινε ουσιαστικά η ιδιοκτήτρια του εμβληματικού ξενοδοχείου της Αθήνας.

Οσοι γνώριζαν τις εξελίξεις για τον τουρκικό όμιλο Dogus, που ανήκει στον μεγαλοεπενδυτή Φεριτ Σαχένκ, περίμεναν ότι αργά ή γρήγορα θα πουλούσε το ποσοστό του στο Hilton Αθηνών.

Προ ημερών, πούλησε ένα ακίνητο στο Κολωνάκι, έναντι 3 εκατ. ευρώ, το οποίο αγόρασε ο Απόστολος Βακάκης των Jumbo, ενώ πριν λίγο καιρό είχε πουλήσει ένα ακόμη ακίνητο, όπου στεγαζόταν η Καναδική Πρεσβεία μέχρι το 2015, έναντι 4,75 εκατ. ευρώ.

Όλα αυτά, ακριβώς επειδή ο όμιλος προσπαθεί να κάνει εκκαθάριση και μείνει βιώσιμος, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων από την πτώση της τουρκικής λίρας και την αδυναμία να καλύψει τον τραπεζικό δανεισμό, περίπου 725 εκατ. ευρώ.

Ετσι, λοιπόν, ήρθε ως φυσική εξέλιξη η πώληση του 49%, του ποσοστού του στο Hilton, από την D Hospitality B.V., θυγατρική του Ομίλου Dogus, σε εταιρεία συνδεδεμένη με τον Όμιλο Olayan, μέτοχο της ΤΕΜΕΣ, του ομίλου Κωνσταντακόπουλου, ενώ η ΤΕΜΕΣ αύξησε τη συμμετοχή της στο 51% και απέκτησε τον έλεγχο της εταιρείας Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε., ιδιοκτήτριας του Ηilton Αθηνών.

Βέβαια, η ολοκλήρωση της συμφωνίας τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Τώρα, όσον αφορά τις προθέσεις του ομίλου Κωνσταντακόπουλου για το Hilton, ήδη υπέγραψε το 2018 ανανέωση συνεργασίας με τη Hilton, για 2+1 χρόνια, διατηρώντας το όνομα του ξενοδοχείου, ωστόσο οι μέτοχοι της Ιονικής Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις στοχεύουν στην αναβάθμιση και επανατοποθέτηση του ακινήτου στην ελληνική και διεθνή αγορά, ώστε να δημιουργηθεί ένας μοναδικός προορισμός πόλης που θα περιλαμβάνει εκτός από τις ξενοδοχειακές υποδομές κορυφαίας ποιότητας, πολυτελείς ιδιωτικές κατοικίες εξυπηρετούμενες από το ξενοδοχείο, εμβληματικούς χώρους γαστρονομίας, θεματικούς εμπορικούς χώρους και άλλες υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Αυτή η εξαγορά ενισχύει περαιτέρω τη θέση της ΤΕΜΕΣ ως κορυφαίας εταιρείας στην ανάπτυξη και τη διαχείριση τουριστικών προορισμών υψηλών προδιαγραφών και ακίνητης περιουσίας.

Καταλήγοντας, όσον αφορά την Dogus, που είναι μέτοχος στον πρώην Αστέρα Βουλιαγμένης και νυν Four Seasons, μαζί με Αραβες επενδυτές, μάλλον θα πουλήσει το ποσοστό του, ενώ αβέβαιη παραμένει πλεόν και η συμμετοχή του στη Μαρίνα του Φλοίσβου (μαζί είναι και η Lamda Development), όπως και στην K&G Διαχείριση Μαρινών Μεσογείου Α.Ε.

Διεθνώς, έχει πουλήσει κι άλλα ξενοδοχεία στην Ισπανία, ενώ έχει βάλει πωλητήριο σε ξενοδοχεία σε Ρώμη και Κωνσταντινούπολη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version