Lamda Development: Ιστορική ευκαιρία η ανάπλαση του Ελληνικού

Lamda Development: Ιστορική ευκαιρία η ανάπλαση του Ελληνικού
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Το προφίλ της επένδυσης και τα βασικά βήματα της πρώτης 5ετίας. Αναμένεται η δημιουργία 85.000 θέσεων εργασίας σε βάθος 10 ετίας, μέσω επενδύσεων άνω των 8 δισ.ευρώ.

Ως ιστορική ευκαιρία για την επιτυχία της μεγαλύτερης ανάπλασης στην Ευρώπη, που θα αλλάξει επενδυτικά και τουριστικά τη χώρα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, την επικείμενη έναρξη του έργου στο Ελληνικό, μετά τις υπογραφές μεταβίβασης από το ΤΑΙΠΕΔ την Παρασκευή 25 Ιουνίου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Lamda Development, Τάσος Γιαννίτσης τόνισε ότι η εταιρία βρίσκεται ενάμισι χρόνο μπροστά σε επίπεδο προετοιμασίας και υποστήριξε ότι στην πρώτη δεκαετία του έργου οι επενδύσεις θα ανέλθουν στα 6 δις. ευρώ. Στο σύνολο του έργου, ο κ. Αθανασίου συμπλήρωσε πως η επένδυση θα ξεπεράσει τα 8 δις. ευρώ.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου -στο περιθώριο της τακτικής γενικής συνέλευσης του ομίλου -αναμένονται άμεσα δημοπρατήσεις έργων υποδομών της τάξης των 500 εκατ.ευρώ μέσα στο καλοκαίρι. Αναλύθηκαν επίσης τα έργα της πρώτης 5ετίας εκ μέρους της Lamda, ενώ ο κ. Αθανασίου έκανε λόγω για ζήτηση κατοικίων, «που υπερβαίνει τις όποιες προσδοκίες», οδηγώντας την εταιρεία να προγραμματίσει την ανέγερση 1.000 ακόμη κατοικιών (πέραν των 400 αρχικώς προγραμματισμένων). Ο ίδιος έκανε επίσης λόγο για εντυπωσιακές επιδόσεις όσον αφορά τις προπωλήσεις κατοικιών.

Σε ότι αφορά νέες συνεργασίες για την παραχώρηση εκτάσεων του Ελληνικού προς ανάπτυξη αθλητικών χώρων και ακαδημιών, σχολικών συγκροτημάτων, πιθανώς ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και νοσοκομείου για την παροχή υπηρεσιών υγείας και ευεξίας, ο κ. Αθανασίου εκτίμησε πως οι τελικές συμφωνίες αναμένονται μέσα στο 2021 και στις αρχές του 2022. Αφορούν δε σε επενδύσεις που αθροιστικά θα αγγίξουν τα 200 εκατ.ευρώ. Ο ίδιος ανάφερε πως σε ορισμένες από τις συγκεκριμένες επενδύσεις ενδεχομένως να υπάρξει και συμμετοχή της Lamda.

Για την εκκρεμότητα του IRC με καζίνο στο Ελληνικό, ο κ. Αθανασίου ξεκαθάρισε πως η αναστολή της αναβλητικής αίρεσης έχει προθεσμία έως το τέλος Σεπτεμβρίου, και πως η Lamda Development έχει ήδη επεξεργαστεί εναλλακτικό σχέδιο υποκατάστασης της επένδυσης από την Inspire Athens (στην περίπτωση που αυτή δεν προχωρήσει από το υφιστάμενο σχήμα Mohegan – ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ), υποκαθιστώντας πλήρως και τα προυπολογισθέντα έσοδα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version