Μαρινόπουλος: Αγίου Βαλεντίνου & Αγίου Βαρθολομαίου, γωνία

Μαρινόπουλος: Αγίου Βαλεντίνου & Αγίου Βαρθολομαίου, γωνία

Ο πυρακτωμένος δρόμος μέχρι την 14η Φεβρουαρίου και γιατί στην περίπτωση της Μαρινόπουλος το κάθε εμπόδιο δεν είναι για καλό

Όταν το επιχειρείν κάνει σχέδια στην Ελλάδα η ελληνική δικαιοσύνη γελάει, θα μπορούσε να είναι η παράφραση της γνωστής ρήσης, σε ότι αφορά στην περίπτωση της διάσωσης της Μαρινόπουλος. Τα επιχειρηματικά σχέδια ήθελαν στις 14 Φεβρουαρίου, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, οι δύο εταιρείες: Σκλαβενίτης και Μαρινόπουλος να βάζουν τα θεμέλια για να ενωθούν “εις σάρκα μίαν” αλλά η καθυστέρηση της δικαστικής απόφασης μπορεί να τινάξει τον “γάμο” στον αέρα.

Έτσι όπως στην γραφειοκρατεία ενός γάμου η αναγγελία στον Τύπο πρέπει να γίνεται μέσα σε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια ώστε να μην καταστεί άκυρο το μυστήριο  έτσι και σε ένα επιχειρηματικό γάμο πρέπει να τηρούνται κάποια χρονοδιαγράμματα. Στην προκειμένη περίπτωση η απόφαση θα έπρεπε να έχει ανακοινωθεί και να έχει δημοσιευθεί στο ΓΕΜΗ τουλάχιστον 30 ημέρες πριν από την ημερομηνία που είχε ορισθεί ο “επιχειρηματικός γάμος”.

Αυτό γιατί ο νομοθέτης έχει δώσει το διάστημα αυτό των 30 ημερών σε όσους δεν είχαν κλητευθεί να αναγγείλουν την απαίτηση τους στην ακροαματική διαδικασία να το πράξουν τώρα. Στο ενδεχόμενο που στο διάστημα αυτό “φυτρώσει κάποιο μανιτάρι” το δικαστήριο οφείλει να επαναπροσδιορίσει τους όρους της διαδικασίας εξυγίανσης.

Με βάση ότι η απόφαση δεν δημοσιεύθηκε “στην ώρα της ” ο “γάμος” της 14ης Φεβρουαρίου αναβάλλεται για νέα άγνωστη ημερομηνία. Ως γνωστό πολλοί είναι αυτοί που δεν επιθυμούν – ο καθένας για τους δικούς του λόγους – την επίτευξη αυτού του σχεδίου και δεν αποκλείεται να εκμεταλλευθούν την δυνατότητα που τους δίνει ο νομοθέτης.

Για παράδειγμα ένας ανταγωνιστής ο οποίος ζει τις εμπορικές “αλκυονίδες ημέρες” από την κατάρρευση της Μαρινόπουλος, θέλοντας να τις παρατείνει, μπορεί να “χρησιμοποιήσει”, με κίνητρο μία καλύτερη συμφωνία στο ράφι, πελάτες του ώστε να προχωρήσει σε τρικανακοπή με πιθανότητες να τινάξει στον αέρα το σχέδιο εξυγίανσης.

Όλα αυτά είναι υποθετικά, οχι όμως σενάρια επιστημονικής φαντασίας, και θα είχαν αποφευχθεί εάν η δικαιοσύνη φρόντιζε να λειτουργήσει εντός του χρονοδιαγράμματος ή η πολιτική ηγεσία της παρέμβαινε (σ.σ. για πρώτη φορά να υποθέσουμε) ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να μην φθάσουμε από την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στην νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου που κάποιοι ονειρεύονται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα