Μαύρη Λίστα: Αυτές είναι οι 120 αεροπορικές που δεν μπορούν να πετάξουν στην Ευρώπη

Προσγείωση αεροπλάνου. Φωτογραφία Αρχείου
Προσγείωση αεροπλάνου. Φωτογραφία Αρχείου PLANE AT LANDING ON BLUE SKY BACKGROUND WITH WHITE CLOUDS. AIRPLANE TURBINE AND WING VIEW

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επικαιροποίησε τον κατάλογο με τις αεροπορικές εταιρείες που δεν πληρούν τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας και άρα δεν μπορούν να πετάξουν στην Ευρώπη. Ποιοι μπήκαν - ποιοι βγήκαν . Η πλήρης λίστα.

Την 33η και πλέον ανανεωμένη "μαύρη λίστα" αεροπορικών εταιρειών που δεν πληρούν τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας στις αερομεταφορές και υπόκεινται σε απαγόρευση λειτουργίας ή σε επιχειρησιακούς περιορισμούς εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν

O εθνικός αερομεταφορέας TAAG Angola Airlines, καθώς και ο Heli Malongo, που λειτουργούν υπό περιορισμούς από τον Νοέμβριο του 2008, βγήκαν πλέον από τη μαύρη λίστα, ενώ αντιθέτως, όλοι οι αερομεταφορείς από τη Μολδαβία, με εξαίρεση τις Air Moldova, Fly One και Aerotranscargo, συμπεριλήφθηκαν στον κατάλογο λόγω έλλειψης εποπτείας ασφαλείας από την αρχή πολιτικής αεροπορίας της Μολδαβίας. 

Ακόμη, οι αρχές πολιτικής αεροπορίας της Δομινικανής Δημοκρατίας και της Λευκορωσίας έχουν τεθεί υπό αυστηρό έλεγχο λόγω μείωσης της εποπτείας ασφάλειας που διαπιστώθηκε.

Μετά την σημερινή ενημέρωση, απαγορεύονται συνολικά 120 αεροπορικές εταιρείες από τον ουρανό της ΕΕ. Συγκεκριμένα:

  • 114 αερογραμμές που πιστοποιήθηκαν σε 16 κράτη, λόγω έλλειψης εποπτείας ασφαλείας από τις αρχές των αερομεταφορών αυτών των κρατών 
  • 6 μεμονωμένες αεροπορικές εταιρείες, με βάση τις ανησυχίες όσον αφορά την ασφάλεια των ίδιων αυτών αεροπορικών εταιρειών: Avior Airlines (Βενεζουέλα), Aseman Airlines (Ιράν), Iraqi Airways (Ιράκ), Blue Wing Airlines (Σουρινάμ), Med-View Airlines Ζιμπάμπουε (Ζιμπάμπουε) 
  • 4 επιπλέον αεροπορικές εταιρείες υπόκεινται σε λειτουργικούς περιορισμούς και μπορούν να πετάξουν στην ΕΕ μόνο με συγκεκριμένους τύπους αεροσκαφών: Afrijet (Γκαμπόν), Air Koryo (Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας), Air Comores (Κομόρες) και Iran Air.

Η πλήρης λίστα των αεροπορικών εταιρειών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αερομεταφορές
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Φοβάσαι τα αεροπλάνα; Ένα διάγραμμα (και αρκετά στοιχεία) για να ξεπεράσεις τον φόβο σου

SHARE: