Premia Properties: Η “υπογραφή” της έμπρακτης εμπιστοσύνης σε ένα “success story” που συνεχίζεται

Premia Properties: Η “υπογραφή” της έμπρακτης εμπιστοσύνης σε ένα “success story” που συνεχίζεται

Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία ακινήτων στην Ελλάδα ολοκλήρωσε την έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου, με υπερκάλυψη κατά 2,04 φορές, χάρη στην αθρόα συμμετοχή και την έμπρακτη εμπιστοσύνη του επενδυτικού κοινού.

Μία από τις πιο επιτυχημένες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων στην Ελλάδα, συνεχίζει με τρόπο δυναμικό και βιώσιμο την αναπτυξιακή της πολιτική, δημιουργώντας διαρκώς νέες προοπτικές στον τομέα του real estate.

Μετά από μία χρονιά ορόσημο, όπως η περσινή, η Premia Properties κατάφερε να πραγματοποιήσει ένα νέο, ασφαλές και φιλόδοξο “άνοιγμα”, που αποτελεί ακόμα ένα μεγάλο βήμα στην σταθερή εξελικτική της πορεία αλλά και τη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου της.

Σε μία πρόσφατη εξέλιξη που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και σηματοδότησε μία κομβική σημειολογία, ολοκληρώθηκε η έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου από την εταιρεία, με ένα Ομόλογο ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, πενταετούς διάρκειας, με επιτόκιο 2,80% το οποίο είναι εισηγμένο προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η έκδοση αυτή προσέλκυσε πλήθος επενδυτών και συγκέντρωσε εξαιρετικά υψηλή ζήτηση, με αποτέλεσμα την υπερκάλυψη της Έκδοσης κατά 2,04 φορές. Συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο ποσοστό των Ομολογιών (72%) κατανεμήθηκε σε Ιδιώτες Επενδυτές, ενώ το 28% καλύφθηκε από Ειδικούς Επενδυτές.

Η μεγάλη συμμετοχή των ιδιωτών, αν μη τι άλλο, αποτελεί έναυσμα για την PremiaProperties, ώστε να υλοποιήσει τους στόχους της, αλλά και μία απόδειξη έμπρακτης εμπιστοσύνης στη στρατηγική και τις επενδύσεις της. Ένα βήμα όπως αυτό, άλλωστε, το οποίο προσέλκυσε το ενδιαφέρον του επενδυτικού κοινού, δεν θα μπορούσε παρά να αποτελεί και ένα σημαντικό εχέγγυο, ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για το μετέπειτα επενδυτικό της πλάνο.

Ανάπτυξη με όραμα

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως “υπογραφή” σε ένα “successstory” που συνεχίζεται με σταθερά βήματα στον τομέα ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων, υπενθυμίζοντας πόσο ψηλά έχει θέσει η Premia Properties τον πήχη στον κλάδο του realestate.

Χάρη στην κορυφαία ομάδα εξειδικευμένων στελεχών, τη σαφή επενδυτική της στρατηγική, το υψηλής ποιότητας χαρτοφυλάκιο ακινήτων και την υγιή χρηματοοικονομική διάρθρωση, η εταιρεία αναπτύσσεται σταθερά και βιώσιμα, ενώ παράλληλα δημιουργεί προστιθέμενη αξία επενδύοντας σε ακίνητα που συνδέονται με νευραλγικούς κλάδους της εθνικής οικονομίας.

Αξίζει να σημειωθεί και η αύξηση του χαρτοφυλακίου της εταιρείας από επτά ακίνητα αξίας €65,9 εκ. πριν από περίπου ένα χρόνο σε είκοσι επτά σήμερα, ξεπερνώντας τα €181 εκ., συμπεριλαμβανομένων των ακινήτων κοινωνικού χαρακτήρα (σχολεία), τομέας στον οποίο θεωρείται πρωτοπόρος.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται πως η εταιρεία έχει ολοκληρώσει με μεγάλη επιτυχία τρεις Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου μέσα σε μόλις 1,5 έτη και έχει διευρύνει σε εντυπωσιακό αριθμό τα οικονομικά της μεγέθη καθώς και το χαρτοφυλάκιό της.

Έτσι, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και μέσα από τη δυναμική της πορεία, κατάφερε να ενισχύσει σημαντικά το χαρτοφυλάκιο ακινήτων στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics) και των εμπορικών ακινήτων τύπου big-box, επεκτείνοντας παράλληλα τη δραστηριότητα της στον τομέα των εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων. Ταυτόχρονα, αύξησε κατά 63% τη συνολική αξία των επενδύσεών της, η οποία διαμορφώθηκε σε €173,1 εκ. τον περασμένο Σεπτέμβριο, καθώς και την Καθαρή Θέση του Ομίλου η οποία διαμορφώθηκε σε €114,6 εκ., όπως και των ταμειακών διαθεσίμων τα οποία ανήλθαν σε €43,8 εκ., σε συνέχεια της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου.

Με ενεργητικό, λοιπόν, που ξεπερνάει τα €230 εκ. ευρώ, η εταιρεία ξεχωρίζει για την υγιή χρηματοοικονομική της διάρθρωση, αντλώντας εμπειρία και τεχνογνωσία μέσω της διεθνούς βασικής μετόχου Sterner Stenhus και διαθέτοντας ένα καλά διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο συνολικής μικτής αξίας €173 εκ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των ακινήτων κοινωνικού χαρακτήρα (σχολεία) που διαχειρίζεται μέσω σύμβασης ΣΔΙΤ.

Η εταιρεία συνεχίζει να δίνει έμφαση στην ενίσχυση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του χαρτοφυλακίου της, πάντα δεσμευόμενη για διαφάνεια, βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνικά υπεύθυνη λειτουργία.

Βασική επιδίωξη της Premia Properties, άλλωστε, είναι η υιοθέτηση αρχών Βιώσιμης Ανάπτυξης μέσω της εναρμόνισής της στις πρακτικές των διεθνών και ελληνικών δεικτών ESG (Περιβαλλοντικών, Κοινωνικών και Εταιρικής Διακυβέρνησης – Environmental, Socialand Governance). Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως η πολιτική αυτή επιβραβεύτηκε με την ένταξη της Εταιρείας στον Ελληνικό Κώδικα Βιωσιμότητας και στον ESG Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Παράλληλα, η εταιρεία στοχεύει και στη συλλογικότητα, με τη συμμετοχική κουλτούρα που επιδιώκει την ενθάρρυνση της ένταξης όλου του κοινού στο μετοχικό της κεφάλαιο, τη στιγμή που η λειτουργία της εταιρίας ευθυγραμμίζεται με την ισχυρή διάθεση για προσφορά και δημιουργία αξίας για την κοινωνία.

Στόχος της Εταιρείας είναι να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων στους κλάδους που έχει ήδη παρουσία, όπως logistics, εμπορικά ακίνητα (big-boxes) κτίρια κοινωνικού χαρακτήρα, εξυπηρετούμενα διαμερίσματα καθώς και να εξετάσει επιλεκτικά την είσοδό της και σε άλλους κλάδους του real estate.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα