Όλυμπος Νάουσα: Το θρυλικό κτήριο της Θεσσαλονίκης άλλαξε χέρια

Όλυμπος Νάουσα: Το θρυλικό κτήριο της Θεσσαλονίκης άλλαξε χέρια

Ποιοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αποκτήσουν το Όλυμπος Νάουσα, το πιο γνωστό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης και ένα από τα πιο ιστορικά κτήρια της πόλης. Ποια τα σχέδια τους

Το ότι κτήριο στην οδό Νίκης στην Θεσσαλονίκη όπου φιλοξενεί για 60 και πλέον χρόνια το φημισμένο εστιατόριο "Ολυμπος - Νάουσα" θα έβγαινε στο σφυρί από την Eurobank ήταν γνωστό. Σήμερα μάθαμε και ποιος θα είναι ο νέος ιδιοκτήτης.

Με επιστολή που έστειλε προς το επενδυτικό κοινό η εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία Grivalia ενημερώνει ότι το κοινό σχήμα της Grivalia Hospitality S.A. με την Μακεδονικά Ξενοδοχεία Α.Ε., πλειοδότησε στον Διαγωνισμό που προκηρύχθηκε από την Τράπεζα Eurobank Ergasias Α.Ε. και αφορούσε στην εξαγορά του ακινήτου «Όλυμπος Νάουσα» στην Θεσσαλονίκη. Το προσφερόμενο ποσό ανήλθε στα 5.459.700 εκατ. ευρώ.

Αξίζει εδώ να αναφέρουμε ότι ο πλειστηριασμός για το ακίνητο των 621 τ.μ. (σ.σ. στο οικόπεδο μπορεί να ανεγερθεί κτήριο υπέργειας δόμησης έως 2.946 τ.μ.) ήταν με αρχική τιμή τα 4,75 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η εισηγμένη στην ανακοίνωση της η Grivalia Hospitality και η Μακεδονικά Ξενοδοχεία Α.Ε., πετυχημένη ξενοδοχειακή επιχείρηση με μακρά παρουσία στην Βόρεια Ελλάδα, συμφώνησαν στην δημιουργία κοινού επενδυτικού οχήματος με ποσοστά συμμετοχής 65%-35% αντιστοίχως, με αποκλειστικό σκοπό την εξαγορά του ιστορικού διατηρητέου ακινήτου που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Νίκης 5 στην Θεσσαλονίκη, την περαιτέρω ανάπτυξή του και την μετατροπή του σε πολυτελές boutique ξενοδοχείο.

Ο όμιλος TOR Hotel Group έχει μακρά παράδοση στον ξενοδοχειακό τομέα με το πρώτο ξενοδοχείο πολυτελείας στη Θεσσαλονίκη, το ιστορικό Mediteranee (που λειτούργησε από το 1925 μέχρι το μεγάλο σεισμό του 1978), το υπερσύγχρονο City Hotel στην καρδιά της πόλης, το luxury boutique ξενοδοχείο The Excelsior (βραβευμένο ως το καλύτερο ξενοδοχείο πόλης όλης της Ελλάδας από την TripAdvisor), καθώς και το φημισμένο Eagles Resort στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής με το υπερπολυτελές Eagles Palace και το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο Eagles Villas που άνοιξε τις πόρτες του στις 27 Απριλίου 2017.

Κατόπιν της ολοκλήρωσης της συναλλαγής το προσεχές διάστημα, θα κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την εκκίνηση του έργου ανάπτυξης το οποίο αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην τόνωση της τοπικής οικονομίας της Θεσσαλονίκης με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος και στην περαιτέρω αισθητική ανάδειξη του παραλιακού μετώπου της πόλης.

«Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι για την απόκτηση και την αξιοποίηση του εμβληματικού αυτού κτιρίου της πόλης μας. Με σεβασμό στην ιστορικότητα και την παράδοση του Όλυμπος-Νάουσα και με την εγγύηση της επίσης ιστορικής εταιρίας μας Α.Ε Μακεδονικών Ξενοδοχείων με ισχυρό σύμμαχο τη Grivalia Hospitality, είμαστε βέβαιοι ότι θα δημιουργηθεί ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της χώρας μας, και ένα στολίδι για την πόλη μας που θα συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας» δήλωσε ο CEO του ομίλου ΤΟR Hotel Group, κύριος Κωνσταντίνος Τορνιβούκας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τα Moxy Hotels έρχονται στην Ελλάδα

SHARE:

24Media Network