ΟΠΑΠ: Κάθε τρεις μήνες η απόδοση του τέλους των 5 λεπτών και όχι κάθε μήνα

ΟΠΑΠ: Κάθε τρεις μήνες η απόδοση του τέλους των 5 λεπτών και όχι κάθε μήνα

Υπεγράφη η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για την απόδοση του τέλους 0,05 ευρώ ανα στήλη στα παιχνίδια ΟΠΑΠ

Ευελιξία από το οικονομικό επιτελείο για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα από τη μηνιαία απόδοση του τέλους. Δρομολογείται η εφαρμογή του νέου φόρου. Τι ορίζει κοινή απόφαση των κ.κ. Τσακαλώτου και Αλεξιάδη

Tέλος στα σενάρια που κυκλοφορούσαν μέχρι και την περασμένη εβδομάδα, ακόμη και περί απόσυρσης του μέτρου της επιβολής του τέλους των 5 λεπτών ανά στήλη στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ, βάζει σχετική απόφαση.

Ειδικότερα, υπογράφηκε σήμερα από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, η σχετική υπουργική απόφαση που αφορά στην απόδοση του τέλους των 5 λεπτών ανά στήλη στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ.

Η απόφαση προβλέπει πως θα καταβληθούν κανονικά στο δημόσιο τα έσοδα από το τέλος των 5 λεπτών. Ωστόσο, το καινούριο στοιχείο είναι πως το τέλος θα αποδίδεται κάθε τρεις μήνες και όχι κάθε μήνα, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί. Με την ευελιξία αυτή, αντιμετωπίζονται τα προβλήματα που είχαν ανακύψει από τους αρχικούς σχεδιασμούς για μηνιαία απόδοση του τέλους των 5 λεπτών.

Αναλυτικότερα, με την απόφαση των κ. κ. Τσακαλώτου και Αλεξιάδη:

1) Ορίζεται ο χρόνος απόδοσης στους τρεις (3) μήνες, από τον ένα μήνα που ίσχυε μέχρι σήμερα.

2) Αντιμετωπίζονται τα προβλήματα που είχαν προκύψει από τη μηνιαία απόδοση του τέλους.

Να σημειωθεί ακόμη πως η απόφαση εναρμονίζεται με τη φορολογική υποχρέωση απόδοσης των ακαθάριστων εσόδων από τυχερά παίγνια (Gross Gaming Revenue).

Υπενθυμίζεται εδώ πως η επιβολή του ειδικού τέλους στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ αποφασίστηκε ως ισοδύναμο για την αναστολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. Από το τέλος των 5 λεπτών του ευρώ στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ, το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά σε έσοδα ύψους 200 εκατ. ευρώ ετησίως.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βελτιωμένους τρόπους επιβολής του ειδικού τέλους στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ αναζητά η κυβέρνηση 

Η προσφυγή με το 1 δισ. ευρώ που ζητάει από την Ελληνική Δημοκρατία ο ΟΠΑΠ

SHARE:

24Media Network