Οριστικό 'ναυάγιο' στην πώληση της θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας στη Ρουμανία

ΕΘΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΗΣ)
ΕΘΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΗΣ) EUROKINISSI

«Όχι» από τις αρχές της Ρουμανίας στην εξαγορά της Banca Romaneasca από την OTP. όπως έγραψε το Νews 24/7την Παρασκευή. Επίσημη ανακοίνωση σήμερα από την Εθνική Τράπεζα

Με επίσημη ανακοίνωσή της η Εθνική Τράπεζα επιβεβαιώνει το ναυάγιο στην πώληση της Banca Romaneasca και διευκρινίζει ότι η απόφαση αυτή δεν επηρεάζει τη λειτουργία της ρουμανικής τράπεζας.

Αναλυτικότερα:

«Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος («ΕΤΕ») ενημερώνει το επενδυτικό κοινό σε σχέση με την πώληση της θυγατρική της στην OTPBank Romania («OTP»), ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ρουμανίας ανακοίνωσε ότι απέρριψε την αίτηση της OTP για την απόκτηση του 99,28% της με Banca Romaneasca (“BROM”). Η έγκριση της OTP ως νέου μετόχου της BROM από την Κεντρική Τράπεζα της Ρουμανίας ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Αυτή η απόφαση δεν επηρεάζει την επιχειρηματική δραστηριότητα και λειτουργία της BROM. Η BROM συνεχίζει να επικεντρώνεται στην κάλυψη των αναγκών των πελατών της, διατηρώντας τα επίπεδα κερδοφορίας της και την ισχυρή κεφαλαιακή της βάση, στο πλαίσιο της απρόσκοπτης στήριξής της από τον όμιλο ΕΤΕ.

Η ΕΤΕ διερευνά τις διάφορες στρατηγικές επιλογές για τις δραστηριότητες της στην Ρουμανία στο πλαίσιο του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης.

Η Credit Suisse International ενεργεί ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΕΤΕ. Η Freshfields Bruckhaus Deringerενεργεί ως Διεθνής Νομικός Σύμβουλος και η PeliFilip σαν τοπικός νομικός σύμβουλος της ΕΤΕ».

ADVERTISING

SHARE: