Παπαδόπουλος (Forthnet/Νova): Για εμάς προέχει το συμφέρον της εταιρείας και όχι μεμονωμένων μετόχων

Παπαδόπουλος (Forthnet/Νova): Για εμάς προέχει το συμφέρον της εταιρείας και όχι μεμονωμένων μετόχων

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Forthnet / Nova, Πάνος Παπαδόπουλος λίγο πριν την ολοκλήρωση του ΜΟΔ, τοποθετείται τόσο για τις εξελίξεις στον κλάδο όσο και για το μέλλον της εταιρείας

Η Fortnet / Nova είναι ένα “μαγαζί γωνία” και το γνωρίζουν όλοι πολύ καλά στην τηλεπικοινωνιακή αγορά. Δεν είναι τυχαίο ότι μερίδιο μετοχών της φρόντισαν να αποκτήσουν τόσο η Vodafone όσο και η Wind σε μία προσπάθεια να εισέλθουν στην αγορά του triple play. Πρόκειται για μια εταιρεία η οποία έχει παρουσία σε πάνω από τα 750.000 νοικοκυριά, κύκλο εργασιών που αγγίζει τα 335 εκατ. ευρώ και EBITDA στα 48 εκατ. ευρώ.

Στα χρόνια της ύφεσης και ενώ ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών έχασε το 50% του τζίρου του, η Fortnet κατάφερε να μην χάσει ούτε ένα ευρώ και αυτό χάρη στην επένδυση της στην Nova και στην στροφή στο triple play στην οποία σήμερα είναι μεταξύ των δύο βασικών παικτών της αγοράς με τεράστια διαφορά από τον τρίτο. Εάν κάποιος προσπαθήσει να βρει κάποια αρνητικά στοιχεία στην εταιρεία αυτά είναι ο σχετικά υψηλός δανεισμός και η μετοχική σύνθεση (σ.σ. 33% στην Wind Hellas, από 22,6% σε Go PLC και Massar Investments LCC,  6,5% στην Vodafone S.A. με το υπόλοιπο 15,3% να βρίσκεται στο επενδυτικό κοινό).

Και τα δύο αυτά αρνητικά στοιχεία αναμένεται να δρομολογηθούν ως ένα βαθμό από την άσκηση δικαιώματος του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου (ΜΟΔ) που είναι σε εξέλιξη αυτό το διάστημα. Ένα ΜΟΔ ύψους 100 εκατ. ευρώ που όποιος το ασκήσει (σ.σ. προτεραιότητα έχουν οι παλαιοί μέτοχοι) θα γίνει και ο απόλυτος κυρίαρχος στην εταιρεία. Για την έκδοση του ΜΟΔ ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι «αποτελεί παράδειγμα εφαρμογής των κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης, καθώς η διοίκηση της εταιρείας αποδεικνύει ότι γι αυτήν προέχει το συμφέρον της εταιρείας και όχι μεμονωμένα κάποιων μετόχων. Δε νομίζω ότι υπάρχουν πολλά αντίστοιχα παραδείγματα αποφάσεων από διοικήσεις εταιρειών στην Ελλάδα».

Με αφορμή και τις εξελίξεις των ημερών αξίζει ένας παραλληλισμός καθώς ένας επιχειρηματίας μπορεί με πάνω από 60 εκατ. ευρώ να αγοράσει μία τηλεοπτική άδεια και με ένα ποσό 100 εκατ. ευρώ τον δεύτερο μεγαλύτερο παίκτη στην σταθερή τηλεφωνία, το internet, και την συνδρομητική τηλεόραση στην χώρα που διαθέτει εγκαταστάσεις, στούντιο, εξοπλισμό και μεταξύ των άλλων συμβόλαιο – μεταξύ των άλλων –  με το πιο ενδιαφέρον τηλεοπτικό προϊόν, το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Σε ότι αφορά στον δανεισμό ο Πάνος Παπαδόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας εξήγησε σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο ΑΠΕ ότι η διοίκηση έχει φροντίσει ώστε να μην είναι αυτό το μεγάλο πρόβλημα για όποιον είναι αύριο βασικός μέτοχος.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε
«στο χρηματοοικονομικό μέρος, το καλοκαίρι, μετά από ένα ιδιαίτερα μεγάλο διάστημα συζητήσεων και διαπραγματεύσεων, ήρθαμε σε συμφωνία για την αναχρηματοδότηση των δανειακών μας υποχρεώσεων με τις δανείστριες τράπεζες. Με την συμφωνία αυτή, ο τραπεζικός μας δανεισμός, για τον οποίο την τελευταία 7ετία της κρίσης έχουμε καταβάλλει περισσότερα από 100εκ ευρώ για τόκους, θα μετατραπεί σε μακροπρόθεσμο, βελτιώνοντας σημαντικά τους σχετικούς οικονομικούς δείκτες της εταιρείας».

Όποιος και αν είναι οι εξελίξεις σε οικονομικό και μετοχικό επίπεδο η διοίκηση φροντίζει για την περαιτέρω θωράκιση και ενδυνάμωση της Forthnet / Nova είτε σε τηλεπικοινωνιακό επίπεδο με την πρόσφατη συμφωνία με την ΖΤΕ είτε σε επίπεδο περιεχομένου που όπως εξηγεί ο κ. Παπαδόπουλος «εμπλουτίζουμε διαρκώς το περιεχόμενο της Nova μέσα από συμφωνίες με μεγάλους προμηθευτές. Προχωρήσαμε στην ανανέωση της μακρόχρονης συνεργασίας της με την Sony Pictures Television, το studio που κάθε χρόνο παράγει ταινίες και σειρές που ξεχωρίζουν στο Αμερικάνικο και Ελληνικό Box Office, εξασφαλίσαμε τα δικαιώματα του Γαλλικού και του Πορτογαλικού πρωταθλήματος, προσθέσαμε στο τηλεοπτικό μπουκέτο της Nova τέσσερα νέα κανάλια, και έπεται συνέχεια».

Συμφωνία με της κινεζική CITVC

Πριν από λίγες ημέρες η Forthnet, μέσω της Διευθύντριας Πλατφόρμας και Περιεχομένου της Νova κας. Κατερίνας Κασκανιώτη,  υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας (ΜοU) με την China International Television Corporation προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα ανάπτυξης κοινών δράσεων μεταξύ των δύο εταιρειών.

Η China International Television Corporation, θυγατρική του CCTV, έχει ως κύρια δραστηριότητα τη δημιουργία ενιαίου προγράμματος, αποτελούμενου από τις καλύτερες παραγωγές καναλιών της Κίνας, του Χονγκ Κονγκ κ.α., το οποίο ονομάζεται Great Wall TV.

Το Great Wall TV είναι το μόνο νόμιμα εξουσιοδοτημένο από την αρμόδια Αρχή της Κίνας (SARFT) εξαγόμενο κινέζικο πρόγραμμα, το οποίο σήμερα αποτελείται από 33 κανάλια γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος. Έχοντας τη τεχνολογική υποστήριξη της ZTE Corporation, αποτελεί το μεγαλύτερο τηλεοπτικό πακέτο της Κίνας και δραστηριοποιείται ήδη στην Αμερική, στον Καναδά, στην Ασία, στην Ευρώπη, στην Λατινική Αμερική, στην Αυστραλία, στην Αφρική και στη Νέα Ζηλανδία ενώ το πρόγραμμα του καλύπτει έξι γλώσσες, Κινέζικα, Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Ρώσικα και Αραβικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα