Παπαστράτος: Νέα επένδυση 300 εκατ. ευρώ και 400 νέες θέσεις εργασίας

Παπαστράτος: Νέα επένδυση 300 εκατ. ευρώ και 400 νέες θέσεις εργασίας

Δημιουργείται στον Ασπρόπυργο νέα μονάδα για την παραγωγή ραβδων καπνού IQOS

Την δημιουργία νέας επένδυσης ύψους 300 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η διοίκηση της Παπαστράτος το μεσημέρι της Τετάρτης. Η νέα μονάδα η οποία θα δημιουργήσει 400 θέσεις εργασίας αφορά στην κατασκευή νέας γραμμής παραγωγής για ράβδους καπνού για το καινοτόμο προϊόν της Phillip Morris, IQOS.

Ήδη έχουν ληφθεί οι άδειες για την κατασκευή τριών νέων κτιρίων και η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει σε δέκα μήνες. Η νέα επένδυση εντάσσεται στο πλαίσιο της δέσμευσης που έχουν αναλάβει η Philip Morris International και η Παπαστράτος για ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου. Με την ολοκλήρωσή της, το εργοστάσιο του Ασπροπύργου θα είναι το τρίτο της Philip Morris International παγκοσμίως, μετά την Ελβετία και την Ιταλία, που θα παράγει προϊόντα καπνού που δεν περιλαμβάνουν καύση.

Κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης, παρουσίασε το επενδυτικό σχέδιο, τους στόχους, αλλά και τα άμεσα, απτά οφέλη που προκύπτουν από τη νέα επένδυση.

«Η Παπαστράτος τολμά να βλέπει μπροστά. Τολμά να οραματίζεται ένα μέλλον που φτιάχνεται και στην Ελλάδα. Τολμά να φέρει στη χώρα αυτό που χρειάζεται περισσότερο, παρά το αντίξοο περιβάλλον: επενδύσεις, θέσεις εργασίας, καινοτομία, εξαγωγές. Για αυτό το λόγο τοποθετεί σήμερα τη χώρα στο κέντρο της τεράστιας αλλαγής που φέρνει το IQOS διεθνώς. Πρόκειται για μια επένδυση–σταθμό για ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου και για την ελληνική οικονομία, με άμεσο και ουσιαστικό αποτύπωμα στην πρωτογενή παραγωγή και την κοινωνία» τόνισε ο κ. Χαρπαντίδης.

Όπως αναφέρθηκε στην παρουσίαση της επένδυσης οι πρώτες νέες μηχανές θα τοποθετηθούν το φθινόπωρο. Η πρώτη παραγωγή των ράβδων καπνού θα ξεκινήσει σε μόλις 10 μήνες από σήμερα. Με την ολοκλήρωση της επένδυσης στην Ελλάδα θα παράγονται ετησίως 20 δισ. ράβδοι καπνού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επένδυση έχει σημαντικό αντίκτυπο και στην ελληνική γεωργία καθώς ένα μεγάλο μέρος των καπνών που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή αφορά στα καπνά ανατολικού τύπου που καλλιεργούνται στην χώρα μας.

Με τη νέα επένδυση, η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα από τα ελάχιστα διεθνή κέντρα παραγωγής καπνικών προϊόντων νέας γενιάς, γεγονός που θα ενισχύσει σημαντικά τις ελληνικές εξαγωγές. 

Σε μια δύσκολη περίοδο για την ελληνική οικονομία, η Παπαστράτος στηρίζει ουσιαστικά την απασχόληση, δημιουργώντας 400 νέες θέσεις εργασίας. Οι θέσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στις 800 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας που προσφέρει ήδη η Παπαστράτος αλλά και τις 250 προσλήψεις που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες αποκλειστικά για τη δραστηριότητα του IQOS.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα