Πώς οι ψηφιακές συναλλαγές κάνουν ασφαλέστερη την καθημερινότητά σου

Πώς οι ψηφιακές συναλλαγές κάνουν ασφαλέστερη την καθημερινότητά σου

Η τεχνολογία «θωρακίζει» το πορτοφόλι σου με τη βοήθεια των ψηφιακών συναλλαγών μέσω έξυπνων συσκευών. Έλα να μάθουμε πώς.

Οι απαιτήσεις των καταναλωτών σήμερα σε ό,τι αφορά στις αγορές τους, online και offline, συνοψίζονται σε τρεις λέξεις: άνεση, ταχύτητα, ασφάλεια. Οι ανέπαφες πληρωμές με κάρτα ήταν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, με το καταναλωτικό κοινό να αντιλαμβάνεται άμεσα τα πλεονεκτήματα που ήταν σε θέση να του προσφέρουν. Πλέον όμως η Mastercard, πρωτοπόρος στον κλάδο των πληρωμών, έρχεται να κάνει τα πράγματα ακόμα πιο εύκολα, γρήγορα και ασφαλή φέρνοντας στο σήμερα, το αύριο των συναλλαγών.

Οι ψηφιακές συναλλαγές μέσω έξυπνων συσκευών, αποτελούν τη φυσική εξέλιξη των ανέπαφων πληρωμών με κάρτα, μόνο που γίνονται ακόμα πιο άνετα, πολύ πιο γρήγορα και με σημαντικά περισσότερη ασφάλεια. Σε αυτό το τελευταίο δώσε βάση: περνώντας την κάρτα σου στη συσκευή σου -smartphone ή smartwatch- δημιουργείται ένας μοναδικός κρυπτογραφημένος αριθμός (token) που χρησιμοποιείται σε κάθε σου συναλλαγή, έτσι ώστε αυτή να πραγματοποιείται με απόλυτη ασφάλεια, χωρίς να εκτίθενται τα στοιχεία της κάρτας σου.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται μέσα σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα και μετά το πέρας της, η κάρτα σου θα βρίσκεται -κρυπτογραφημένη, όπως προείπαμε- διαρκώς μαζί σου, ακόμα κι αν το πορτοφόλι σου έχει ξεμείνει στο σπίτι. Έτσι, όταν έρθει η ώρα της πληρωμής, απλά θα πλησιάσεις την έξυπνη συσκευή σου στο συμβατό POS, όπως δηλαδή θα έκανες και με κάρτα σου. Η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί σε χρόνο μηδέν και εσύ θα μπορείς να συνεχίσεις τα ψώνια σου ξέγνοιαστα και με ασφάλεια.

Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσεις το smartphone σου θα χρειαστεί να επιβεβαιώσεις τη χρέωση, είτε με χρήση βιομετρικών χαρακτηριστικών, είτε μέσω προσωπικού κωδικού πρόσβασης (PIN). Αν πάλι πληρώσεις με το smartphone σου, τότε δεν απαιτείται κάποια περαιτέρω ενέργεια από πλευράς σου. Σημείωσε ότι εν αντιθέσει με τις ανέπαφες πληρωμές με κάρτα, στις συναλλαγές μέσω έξυπνων συσκευών δεν ισχύει το όριο των 50€ διευκολύνοντάς σε ακόμα περισσότερο, αφού ο χρόνος παραμονής σου στο ταμείο θα μειωθεί ανεξαρτήτως του ύψους των αγορών σου, κάνοντας έτσι το shopping μία πραγματικά χαλαρή και ευχάριστη εμπειρία.

Όσο για το πώς ακριβώς θα μπορέσεις να απολαύσεις τα πλεονεκτήματα της νέας γενιάς ψηφιακών συναλλαγών, θα σου πούμε ότι οι κάτοχοι καρτών Mastercard το κάνουν ήδη μέσω Apple Pay (για κάρτες των Alpha Bank, Viva και Edenred), Google Pay (για τις κάρτες της Viva) και των ψηφιακών πορτοφολιών τραπεζών (Alpha Bank, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς) σε συσκευές Android. Οι ψηφιακές συναλλαγές μέσω mobile συσκευών αποτελούν έναν νέο τρόπο για να πραγματοποιήσεις τις συναλλαγές σου, κάνοντάς τις ακόμα πιο γρήγορες, εύκολες αλλά και ασφαλείς. Μήπως ήρθε η ώρα να τις βάλεις κι εσύ στη ζωή σου;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα