Ryanair: Γιατί φεύγει από την Ελλάδα νωρίτερα φέτος το καλοκαίρι

Ryanair: Γιατί φεύγει από την Ελλάδα νωρίτερα φέτος το καλοκαίρι
(AW) Ryanair was the highest scoring of the large carriers in the TPA rankings, and seventh overall. Airline rankings reveal conflicting trends in early stages of rebound The overall outlook appears to be brightening for the airline industry, raising hopes that a new upward cycle is beginning. But look below the surface, and a much more complex—and in some cases troubling—picture emerges. (AW) Ryanair was the highest scoring of the large carriers in the TPA rankings, and seventh overall. Airline rankings reveal conflicting trends in early stages of rebound The overall outlook appears to be brightening for the airline industry, raising hopes that a new upward cycle is beginning. But look below the surface, and a much more complex—and in some cases troubling—picture emerges.

Από που ξεκινάνε οι ακυρώσεις πτήσεων και γιατί ο εμπορικός διευθυντής της Ryanair απεκάλεσε την Έλενα Κουντουρά «Μαρία Αντουανέτα της Ελλάδος»

Μετά την Ιταλία στην οποία η Ryanair είχε χρησιμοποιήσει την Ελλάδα σαν απειλή ήρθε η σειρά της χώρας μας να γνωρίσει το σκληρό πρόσωπο της ιρλανδικής low cost εταιρείας. Σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε στο Βήμα της Κυριακής ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας Ντέιβιντ Ο’ Μπράιεν, η Ryanair «εξαναγκάζεται να προχωρήσει» σε τερματισμό κατά δύο μήνες νωρίτερα το καλοκαιρινό πρόγραμμα πτήσεων στην χώρα μας. 

Με το τρόπο αυτό η εταιρεία προσπαθεί να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση καθώς υπάρχει πρόθεση από την τελευταία για νέους φόρους στο τουριστικό προϊόν, προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση. Ο κ. Ο’ Μπράιεν ανάφερε ότι η απόφαση ελήφθη μετά την παραδειγματική αγνόηση των προτάσεων της εταιρείας για αύξηση της επιβατικής κίνησης. Χαρακτηριστικά τόνισε «έχουμε αποστείλει 25 επιστολές τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά έχουμε λάβει μόλις τρεις απαντήσεις, σε καμία όμως από αυτές δεν υπάρχει ανταπόκριση, θετική είτε αρνητική, στις προτάσεις μας». 

Σε ότι αφορά την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού, την οποία ο εκπρόσωπος της Ryanair χαρακτήρισε «Μαρία Αντουανέτα της Ελλάδος» ανέφερε ότι ότι στην πρόταση της εταιρείας για αύξηση των επισκεπτών κατά 5 εκατ. σε ορίζοντα τριετίας η κα. Κουντουρά είχε απαντήσει ότι «δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της» ενώ ταυτόχρονα την κατηγόρησε ότι δεν έχει προτάσεις για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα: «Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, το μόνο που ανακοίνωσε ήταν ένα πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, το οποίο είναι εξαιρετικό για τους ωφελούμενους, όμως δεν είναι δυνατόν η στρατηγική για τον τουρισμό να περιορίζεται στην ανακύκλωση των χρημάτων των Ελλήνων φορολογουμένων».

Η αρχή των ακυρώσεων θα γίνει από το νησί της Κω, ο τουρισμός του οποίου έχει πληγεί από τις μεταναστευτικές ροές. Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι σε δηλώσεις τους στον ιρλανδικό indepentent, τουριστικοί πράκτορες της χώρας ανέφεραν ότι οι Ελλάδα είναι ένας από τους προορισμούς που ζημιώνονται φέτος το καλοκαίρι εξαιτίας του μεταναστευτικού και των προβλημάτων με την τρομοκρατία.

Το θέμα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου στα ελληνικά νησιά απασχολεί και την Easyjet η οποία όμως δεν προτάσσει οικονομικά ανταλλάγματα για να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση αλλά την οργάνωση των τοπικών επιχειρήσεων ώστε οι τουρίστες να μην επισκέπτονται ένα ελληνικό νησί και να τα βρίσκουν όλα γύρω τους έρημα.  

Mε πληροφορίες από indepentent.ie tovima.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ

Ryanair: Από ποια ελληνικά αεροδρόμια απειλεί ότι θα φύγει
EasyJet: Θέλει περισσότερο Ελλάδα αλλά…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα