Σαββάκης: Η Συμφωνία των Πρεσπών θα βελτιώσει την οικονομική συνεργασία Ελλάδας – πΓΔΜ

Σαββάκης: Η Συμφωνία των Πρεσπών θα βελτιώσει την οικονομική συνεργασία Ελλάδας – πΓΔΜ
Ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ Αθανάσιος Σαββάκης MotionTeam

Ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ μίλησε στον News 24/7 για το διεθνές συνέδριο "Thessaloniki Summit 2018" και για τον ρόλο που διαδραμματίζει η Βόρεια Ελλάδα στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

«Μέσα από το Thessaloniki Summit 2018 προσπαθούμε να αναδείξουμε τον ρόλο της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Βορείου Ελλάδας στην ανάπτυξη, τη διαβαλκανική συνεργασία καθώς και τον ρόλο της περιοχής στη νοτιοανατολική Ευρώπη, στον τομέα της ενέργειας και της γεωπολιτικής» δήλωσε στον News 24/7 στους 88,6 ο  ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας (ΣΒΒΕ) Αθανάσιος Σαββάκης.

«Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι τέσσερις πρωθυπουργοί της Ελλάδας, της Σερβίας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας καθώς και ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης. Πάνω από 70 ομιλητές, πολιτικές προσωπικότητες και think tanks θα τοποθετηθούν για τον ρόλο της Βορείου Ελλάδας στη νοτιοανατολική Ευρώπη καθώς για τις σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ» πρόσθεσε, ενώ αναφέρθηκε και στο ρεκόρ του τουρισμού στη Θεσσαλονίκη, με πρώτους σε επισκεψιμότητα τους Ισραηλινούς

Ερωτώμενος για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Σαββάκης ανέφερε: «Oποιοδήποτε πρόσχωμα είτε πολιτικό είτε οικονομικό δημιουργεί πρόβλημα στις επιχειρήσεις και τις οικονομικές σχέσεις. Από τη στιγμή που κάτι τόσο προβληματικό βγαίνει από τη μέση θεωρώ ότι θα βελτιωθεί η οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα