Σχεδόν 35% αύξηση στις πωλήσεις καινούργιων ΙΧ

Κορυφώνεται η έξοδος των τελευταίων εκδρομέων του καλοκαιριού, με την τροχαία να βρίσκεται επί ποδός στις εθνικές οδούς της χώρας προκειμένου να διευκολύνει την κυκλοφορία. Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017 (EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΟΥΓΓΟΣ)
Κορυφώνεται η έξοδος των τελευταίων εκδρομέων του καλοκαιριού, με την τροχαία να βρίσκεται επί ποδός στις εθνικές οδούς της χώρας προκειμένου να διευκολύνει την κυκλοφορία. Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017 (EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΟΥΓΓΟΣ) EUROKINISSI

Το πρώτο δίμηνο είναι ενθαρρυντικό για το μέλλον, με εντυπωσιακή αύξηση των πωλήσεων σε σχέση με το περσινό δίμηνο

Μολονότι οι δύο πρώτοι μήνες του 2018 δεν είναι τίποτα παραπάνω από το ένα έκτο της χρονιάς, εντούτοις τα στοιχεία είναι ενδεικτικά και με δεδομένη την μεγάλη αύξηση των πωλήσεων καινούργιων ΙΧ, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι το 2018 θα κλείσει επίσης θετικά. Το θέμα είναι πόσο κι αυτό θα εξαρτηθεί από τη γενικότερη κατάσταση της οικονομίας και βέβαια του καθενός ξεχωριστά.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών τον Φεβρουάριο 2018 υπήρξαν αυξημένες κατά +31,7% ως προς τον Φεβρουάριο 2017.

Συνολικά, στο δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2018 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών είναι αυξημένες κατά +34,9% ως προς το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

Πάντως, η αγορά αυτοκινήτου κατά το πρώτο δίμηνο του 2018 κινήθηκε -69,1% χαμηλότερα ως προς το μέσο όρο προ κρίσης (2000-2009).

Στα καινούργια φορτηγά παρατηρείται ελάχιστη αύξηση (+1,0%) από τις αρχές του έτους, ως προς την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ στα καινούργια δίκυκλα (πλέον των 50 κ.εκ.) οι ταξινομήσεις σημείωσαν σημαντική αύξηση +73,2% ως προς το 2017.

Σχεδόν 35% αύξηση στις πωλήσεις καινούργιων ΙΧ

ADVERTISING

SHARE: