Σε αυξητική τάση οι πωλήσεις καινούργιων οχημάτων

Σε αυξητική τάση οι πωλήσεις καινούργιων οχημάτων
eurokinissi

Αισιόδοξοι, αλλά συγκρατημένοι είναι στην αγορά του αυτοκινήτου για τη φετινή χρονιά.

Η άνοδος του τουρισμού συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να αυξηθούν οι πωλήσεις νέων οχημάτων, με πολλά βαν για μεταφορές προσώπων, αλλά και εν γένει οχηάτων που χρησιμοποιήθηκαν στον τουρισμό, μέσω και των ενοικιάσεων.

Ωστόσο, ο τουρισμός από μόνος του δεν αρκεί, δεδομένου ότι δεν μπορεί πάντα να “τρέχει” με διψήφιο αριθμό αύξησης. Ομως “τσιμπάει” κάπως και η αγορά λιανικής, δηλαδή σε απλούς πελάτες και όχι εταιρικούς.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών τον Οκτώβριο 2018 υπήρξαν αυξημένες κατά +13,0% ως προς τον Οκτώβριο 2017.

Συνολικά, στο δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2018 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών είναι αυξημένες κατά +19,7% ως προς το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

Σημειώνεται ακόμη πως η αγορά αυτοκινήτου κατά το δεκάμηνο του 2018 κινήθηκε      -61,8% χαμηλότερα ως προς το μέσο όρο προ κρίσης (2000-2009).

Στα καινούργια φορτηγά παρατηρείται ελάχιστη αύξηση (+1,0%) από τις αρχές του έτους, ως προς την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ στα καινούργια δίκυκλα (πλέον των 50 cc) οι ταξινομήσεις σημείωσαν αύξηση +21,6% ως προς το 2017.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα