Σενάρια διάσωσης του εργοστασίου της Πίτσος

Σενάρια διάσωσης του εργοστασίου της Πίτσος
Το εργοστάσιο της Πίτσος στην Αττική Eurokinissi

Εγχώριος επενδυτής φέρεται να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την πιθανή απόκτηση του εργοστασίου της Πίτσος στον Ταύρο, που αναμένεται να βάλει λουκέτο τον Μάρτιο.

Νέο βιομηχανική χρήση και νέο ιδιοκτήτη ενδέχεται να αποκτήσει το εργοστάσιο της Πίτσος στον Ταύρο, το οποίο ως γνωστόν αναμένεται να βάλει λουκέτο τον ερχόμενο Μάρτιο, μετά την τελική απόφαση της BSH Hellas, να διακόψει την όποια παραγωγή ηλεκτρικών διατηρούσε στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκ μέρους του ΥΠΑΝ έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από εγχώριο επενδυτή, ο οποίος διερευνά την πιθανότητα απόκτησης του ακινήτου, των παραγωγικών εγκαταστάσεων, αλλά και να διατηρήσει τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας. Σημειώνεται ότι το ακίνητο στον Ταύρο δεν μπορεί να αξιοποιηθεί για άλλους σκοπούς πέραν της βιομηχανικής παραγωγής, δεσμευμένο από τη νομοθεσία που θεσπίστηκε τη δεκαετία του ’80. Στον γενικό κανόνα, υπάρχουν ωστόσο εξαιρέσεις όπως το ακίνητο του πρώην εργοστασίου της Βιοχάλκο, το οποίο ο όμιλος Στασινόπουλου σκοπεύει να αναπτύξει τουριστικά.

Σε κάθε περίπτωση, η BSH Hellas, η οποία αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία, αλλά δεν την διέψευσε, προγραμματίζει τις τελικές κινήσεις απόσυρσης της παραγωγής της, ολοκληρώνοντας το πλάνο που ξεκίνησε ο γερμανικός πολυεθνικός όμιλος ήδη από το 2017.

Η εταιρεία έχει ήδη προϋπολογίσει αποζημιώσεις 24,4 εκατ. ευρώ, στους εργαζόμενους της που απασχολούνται σε αυτό. Στη χρήση του 2019 (τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός) η BSH Ελλάς εμφάνισε πωλήσεις 162,533 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 23,78 εκατ. ευρώ προήλθαν από τη βιομηχανική δραστηριότητα, και καθαρά κέρδη 271.721 ευρώ από ζημιές 103.527 στη χρήση του 2018. Για την απελθούσα χρήση και παρά την πανδημία που έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην αγορά η εταιρεία, αναμένει μικρή μείωση των πωλήσεων της κατά 2,46%.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα