Σκοτσέζικο ντους για Μαρινόπουλο

Σκοτσέζικο ντους για Μαρινόπουλο
Supermarket chain Marinopoulos files for bankruptcy, in Athens, on June 29, 2016 / , , 29 , 2016 SOOC

Πως η καθυστέρηση της έκδοσης και ανακοίνωσης της απόφασης μπορεί να τινάξει στον αέρα την συμφωνία Μαρινόπουλου - Σκλαβενίτη

Λίγες ώρες μετά από την πληροφορία ότι το Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε την απόφαση για το σχέδιο εξυγίανσης της Μαρινόπουλος άρχισε να μικραίνει ξανά το καλάθι των προσδοκιών.

Κύκλοι οι οποίοι βρίσκονται κοντά στις εμπλεκόμενες πλευρές (Μαρινόπουλος, πιστώτριες τράπεζες, Σκλαβενίτης) άφηναν αιχμές ότι η καθυστέρηση στην έκδοση της απόφασης (σ.σ. θα έπρεπε να έχει γίνει έως την περασμένη Παρασκευή ώστε να υπάρξει το διάστημα ενός μήνα έως τις 14 Φεβρουαρίου, που είναι η καταληκτική ημερομηνία για πιθανές τριτανακοπές) μπορεί να τινάξει την συμφωνία στον αέρα.

Στο μεταξύ, πηγές του ομίλου Σκλαβενίτη, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έλεγαν πως το γεγονός ότι η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε μια μέρα μετά από ό,τι προέβλεπε η συμφωνία με τις τράπεζες εγείρει σοβαρά θέματα επαναπροσδιορισμού πλευρών της συμφωνίας, που αφορούν κυρίως τη διεύρυνση της λεγόμενης ενδιάμεσης χρηματοδότησης.

Έλεγαν, για παράδειγμα, πώς θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι τόσο τον Δεκέμβριο όσο και τον Ιανουαριο και ποιος θα επωμισθεί το κόστος αυτής της χρηματοδότησης; Γι’ αυτό τον λόγο οι νομικοί όλων των εμπλεκομένων μερών αναζητούν από το πρωί της Δευτέρας λύση προκειμένου να καλυφθούν τα κενά και η συμφωνία να είναι συμβατή με τα δεδομένα που δημιούργησε η καθυστέρηση της δικαστικής απόφασης. Όλοι ωστόσο τονίζουν πως βούληση όλων είναι το γρηγορότερο δυνατόν η υλοποίησή της.

Από την πλευρά πάντως της κυβέρνησης ο Υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης παραμένει αισιόδοξος. Σύμφωνα με δήλωση του: Για άλλη μία φορά οι δυνάμεις που αντιμάχονται τις όποιες επιλογές της κυβέρνησης, ακόμη και αυτές που κρατούν στη ζωή επιχειρήσεις με χιλιάδες εργαζόμενους, διαψεύστηκαν. Ο κ. Φλαμπουράρης υπογραμμίζει ότι η απόφαση του δικαστηρίου που επικυρώνει τη συμφωνία Σκλαβενίτη-Μαρινόπουλου, όπως είχε τονίσει πριν από 15 ημέρες, εκδόθηκε “και έτσι κατοχυρώνονται όλοι, δηλαδή εργαζόμενοι, επιχειρήσεις, προμηθευτές”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα