Στην Ελλάδα πλέον η παραγωγή του Noxzema

Στην Ελλάδα πλέον η παραγωγή του Noxzema

Από την Βρετανία στο εργοστάσιο του Σαράντη στην Αττική η παραγωγή των προϊόντων Noxzema

Ένα χρόνο μετά την υπογραφή για την εξαγορά του σήματος Noxzema της πολυεθνικής P&G από την εταιρεία Σαράντης ήρθε η σειρά για μεταφορά της παραγωγής από την Βρετανία στην Ελλάδα.

Το προϊόν που κατέχει ηγετική θέση στην κατηγορία των deodorant στην χώρα μας βοήθησε σημαντικά στην συγκράτηση των μεγεθών της εταιρείας το 2015, μια χρονιά που δοκιμάστηκε από την κατακόρυφη πτώση στις πωλήσεις καλλυντικών.

Η μεταφορά της παραγωγής δημιούργησε 20 νέες θέσεις εργασίας ενώ υπήρξαν επενδύσεις ύψους 1 εκατ. ευρώ για την τροποποίηση και την επέκταση των γραμμών. Αξίζει να σημειωθεί είναι η δεύτερη κίνηση σε διάστημα ενός έτους μεταφοράς παραγωγής από το εξωτερικό στην Ελλάδα για την Σαράντης. Είχε προηγηθεί το 2014 η μεταφορά των δερμοκαλλυντικών (Βioten, Elmiplant και Kolastina) από την μονάδα στην Ρουμανία, επένδυση ύψους επίσης 1 εκατ. ευρώ που προσέθεσε και αυτή νέες θέσεις εργασίας.

Ο όμιλος Σαράντη έχει μακρά παράδοση στα καλλυντικά προϊόντα και αυτά περιποίησης. Είναι ουσιαστικά αυτός που έμαθε στους Έλληνες την δεκαετία ’60 τον αφρό ξυρίσματος με τον Prosar (σ.σ. Από το ΠΡΟϊόν ΣΑΡάντη) ενώ σήμερα στο χαρτοφυλάκιο της έχει ιστορικά σήματα όπως η κολόνια “Μυρτώ” ενώ δημιούργησε ισχυρά σήματα (B.U., STR8, C THRU, Carroten) που κατέχουν κορυφαία θέση στα δίκτυα ευρείας διανομής τόσο στην Ελλάδα όσο και στις 35 χώρες που δραστηριοποιείται μέσω εννέα θυγατρικών. Παράλληλα έχει ισχυρή παρουσία στα προϊόντα οικιακή χρήσης (Sanitas, Τρύλετ, Teza, Afroso, Vapona, Pyrox και πρόσφατα το AVA) και την φροντίδα υποδημάτων (Camel).

Τέλος ο όμιλος που ξεκίνησε το 1930 από την Κωνσταντινούπολη έχει διεθνείς ισχυρές συνεργασίες όπως Estee Lauder, Jonhson & Jonhson (για την αγορά της Ρουμανίας), Adidas, Vidal, Denim, Lanes, Clearblue, Ortis κ.α..

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα