Στρατηγικός στόχος των ΕΛΠΕ η αξιοποίηση των υδρογονανθράκων

Πλατφόρμα «΄Ομηρος».Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας επισκέπτεται την πλατφόρμα «΄Ομηρος», όπου διεξάγονται οι ερευνητικές γεωτρήσεις για ανεύρεση υδρογονανθράκων. Συνοδεύεται από την Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κα Πραξούλα Αντωνιάδου, τον Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλή Αλετράρη, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Στέφανο Στεφάνου και τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω κ. Τίτο Χριστοφίδη. (EUROKINISSI // ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ / ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΒΡΑΑΜΙΔΗΣ)
Πλατφόρμα «΄Ομηρος».Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας επισκέπτεται την πλατφόρμα «΄Ομηρος», όπου διεξάγονται οι ερευνητικές γεωτρήσεις για ανεύρεση υδρογονανθράκων. Συνοδεύεται από την Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κα Πραξούλα Αντωνιάδου, τον Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλή Αλετράρη, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Στέφανο Στεφάνου και τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω κ. Τίτο Χριστοφίδη. (EUROKINISSI // ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ / ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΒΡΑΑΜΙΔΗΣ) EUROKINISSI

Εντός του 2018 ξεκινούν οι έρευνες, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Γρηγόρης Στεργιούλης

Η διατήρηση των ΕΛΠΕ στο 25% των καλύτερων και πλέον ανταγωνιστικών διυλιστηρίων του κόσμου, αποτελεί πρωταρχικό στόχο της διοίκησης της εταιρείας, επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Γρηγόρης Στεργιούλης μιλώντας σήμερα στα Χανιά σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν τα ΕΛΠΕ και το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Μηχανική Πετρελαίου» της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Επεσήμανε ακόμη, ότι στρατηγικό στόχο αποτελεί και η δημιουργία ισχυρού χαρτοφυλακίου στον τομέα της έρευνας και αξιοποίησης υδρογονανθράκων στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρία διεξήγαγε πρόσφατα εκτεταμένες γεωφυσικές καταγραφές στον Δυτικό Πατραϊκό και προετοιμάζεται για την εκτέλεση γεωτρήσεων ανακάλυψης πετρελαίου εντός του 2018. Επιπρόσθετα, έχει ανακηρυχθεί ως «επιλεγείς αιτών» για τις περιοχές «ΒΔ Πελοπόννησος» και «Άρτα - Πρέβεζα» και αναμένει την αξιολόγηση των προσφορών για τρεις περιοχές του Ιονίου.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι διαγωνιστικές διαδικασίες θα ολοκληρωθούν σύντομα και το τελικό αποτέλεσμα των πολύχρονων επενδυτικών προσπαθειών του Ομίλου θα είναι απολύτως θετικό», τόνισε ο κ, Στεργιούλης, ενώ, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ύπαρξης κοιτασμάτων υδργονανθράκων νοτίως της Κρήτης, έκανε λόγο για «ενδιαφέρουσα περιοχή, που χρήζει περαιτέρω έρευνας».

Ο κ. Στεργιούλης παρουσίασε επίσης τη στρατηγική για τη βαθμιαία μετατροπή του ομίλου σε έναν διευρυμένο Ενεργειακό Όμιλο που, εκτός από τον τομέα της διύλισης και της εμπορίας, θα επενδύει στον τομέα της έρευνας και παραγωγής Υδρογονανθράκων, αλλά και σε καινοτόμα προϊόντα και ενεργειακές υπηρεσίες.

Τέλος, ο κ. Γρηγόρης Στεργιούλης υπογράμμισε ότι τα ΕΛΠΕ έχουν αποφασίσει να στηρίξουν πλήρως το Μεταπτυχιακό «Μηχανική Πετρελαίου» του Πολυτεχνείου Κρήτης και ανακοίνωσε ότι δυο απόφοιτοι του συγκεκριμένου προγράμματος θα ενταχθούν στο πρόγραμμα διετούς απασχόλησης άριστων πτυχιούχων στον Όμιλο.

SHARE:

24Media Network