Συνέχιση της στοχευμένης κρατικής στήριξης ζητούν οι Έλληνες ξενοδόχοι

Συνέχιση της στοχευμένης κρατικής στήριξης ζητούν οι Έλληνες ξενοδόχοι

Τι συζητήθηκε στο Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, παρουσία του υπουργού Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια.

Οι προκλήσεις της συγκυρίας για το ελληνικό ξενοδοχείο και οι προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής φιλοξενίας, συζητήθηκαν σήμερα κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (ΞΕΕ), με προσκεκλημένο τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια. Οι ξενοδόχοι τόνισαν πως με δεδομένες τις αβεβαιότητες που υπάρχουν ακόμη στην παγκόσμια τουριστική αγορά είναι ανάγκη για συνέχιση της στοχευμένης κρατικής στήριξης, εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη.

Στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του ΞΕΕ Αλέξανδρος Βασιλικός τόνισε πως η επανεκκίνηση του τουρισμού δεν σημαίνει αυτόματα και ανάκαμψη, σημειώνοντας τις έντονες διαφοροποιήσεις που υπάρχουν κυρίως σε ότι αφορά τα συνεχούς λειτουργίας ξενοδοχεία των πόλεων και του ορεινού όγκου της χώρας.

Η βιωσιμότητα και ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η ποιότητα, η δημιουργία νέων υποδομών και η αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, ανακηρύχθηκαν από τους ξενοδόχους ως οι βασικές κατευθύνσεις του μακροπρόθεσμου σχεδιασμού για την ελληνική φιλοξενία, σχεδιασμός ο οποίος είναι αναγκαίος.

Ο Υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας σε δήλωση του είπε ότι δουλειά του υπουργείου είναι να στηριχθούν όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου, να αναβαθμιστούν οι ξενοδοχειακές μονάδες τους, να αναδειχθούν μέσα από δράσεις προβολής, να καταστούν βιώσιμες και φιλικές στο περιβάλλον. Επιπλέον επανέλαβε τους 4 πυλώνες της πολιτικής για τον τουρισμό που είναι η αναβάθμιση των υποδομών, η δημιουργία task force crisis management, η ψηφιοποίηση του τουριστικού προϊόντος και το το upskilling και reskilling, δηλαδή την αναμόρφωση και αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Τέλος ο πρόεδρος του ΞΕΕ τόνισε με έμφαση την προσφορά της φιλοξενίας στην κοινωνία και αναφέρθηκε διεξοδικά σε δύο πρωτοβουλίες του ΞΕΕ για την επόμενη περίοδο, όπως το νέο πρόγραμμα για τη βιωσιμότητα στα ξενοδοχεία και ο νέος φορέας «HOTELS FOR» που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, με αποκλειστικό αντικείμενο την ανάπτυξη πρωτοβουλιών κοινωνικής ευθύνης, στηρίζοντας αυτούς που έχουν ανάγκη και προωθώντας τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα