Θα είναι ακόμη Hilton αυτό το κτίριο το 2018;

Θα είναι ακόμη Hilton αυτό το κτίριο το 2018;

Σήμερα είναι πιο κρίσιμη ημέρα για την παραμονή ή όχι της Hilton σε ένα από τα πιο εμβληματικά κτήρια της Αθήνας

Παρασκευή, 12.00 μμ Λονδίνου ήταν η καταληκτική ώρα που οι ενδιαφερόμενοι κατέθεσαν τις προσφορές τους για την απόκτηση του 97,3% της Ιονικής Ξενοδοχειακής, της εταιρείας που διαχειρίζεται το κτίριο που στεγάζεται σήμερα το ξενοδοχείο Hilton στο κέντρο της Αθήνας.

Το ενδιαφέρον για την απόκτηση της εταιρείας, είναι μεγάλο και στους ενδιαφερόμενους που συμμετέχουν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού συμπεριλαμβάνονται επενδυτές, private equity funds αλλά και ξενοδοχειακές αλυσίδες.

Εάν στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού “νικητής” ανακηρυχθεί κάποια ανταγωνιστική προς την Hilton αλυσίδα – όχι ότι αυτό δεν αποκλείεται εάν το κτίριο καταλήξει και σε κάποιον άλλο επενδυτή – κινδυνεύει να σπάσει μία παράδοση πενήντα και πλέον χρόνων, όσο είναι και η σταθερή συμφωνία, που ανανεώνονταν σε τακτά διαστήματα, μεταξύ της Ιονικής Ξενοδοχειακής και του ομίλου Hilton.

Η τρέχουσα σύμβαση ανάθεσης του management του ξενοδοχείου με την αλυσίδα Hilton μπορεί να τερματιστεί, αφού προηγηθεί ειδοποίηση 24 μήνες πριν. Επιπρόσθετα, υπάρχει η δυνατότητα, αν η ειδοποίηση διενεργηθεί πριν την 30η Ιουνίου 2016, η σύμβαση διαχείρισης από τη Hilton να τερματιστεί στις 31.12.2017.

Διαβάστε σχετικά: Στο σφυρί βγάζει η Alpha Bank το Hilton στην Αθήνα

SHARE:

24Media Network