“Θερμοκοιτίδα” διαστημικών εφαρμογών από την Amazon στην Ελλάδα

“Θερμοκοιτίδα” διαστημικών εφαρμογών από την Amazon στην Ελλάδα
Η εταιρεία Amazon AP Photo/Michel Spingler

Η ελληνική κυβέρνηση ενώνει τις δυνάμεις της με την Amazon, υπογράφοντας μνημόνιο συνεργασίας για τη δημιουργία ενός Περιφερειακού Κόμβου Διαστήματος (regional space hub) στην Ελλάδα.

Σε σύμπραξη με την Amazon με στόχο το …διάστημα κατέληξε η ελληνική κυβέρνηση υπογράφοντας σχετικό μνημόνιο συνεργασίας για τη δημιουργία ενός Περιφερειακού Κόμβου Διαστήματος (regional space hub) στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, σήμερα ο Γενικός Διευθυντής της Amazon για την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική Cameron Brooks υπέγραψε τη σχετική συμφωνία με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.

Η Amazon Web Services πρόκειται να δημιουργήσει μια «ψηφιακή θερμοκοιτίδα», η οποία θα ενθαρρύνει και θα ενισχύει ερευνητικές και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την πολιτική διαστήματος. Σκοπός είναι ο κόμβος να αποτελέσει μοχλό υλοποίησης των στόχων που έχει θέσει η χώρα αναφορικά με την ψηφιακή μετάβαση. Η λειτουργία του κόμβου περιλαμβάνει δύο επιμέρους δράσεις:

Τη δημιουργία προγραμμάτων κατάρτισης και εξειδίκευσης για επαγγελματίες του χώρου της αεροδιαστημικής.

Τη συλλογή, ανάπτυξη και διάθεση συνόλων δεδομένων σχετικά με το διάστημα.

Παρέχοντας πρόσβαση σε μια σειρά προγραμμάτων της, η Amazon θα υποστηρίξει την ανάπτυξη της ελληνικής κοινότητας νεοφυών επιχειρήσεων και τεχνολογίας. Οι πρωτοβουλίες αυτές μεταφράζονται σε τεχνική υποστήριξη, κατάρτιση, πόρους, καθώς επίσης και οτιδήποτε μπορεί να συμβάλει στην περαιτέρω εξέλιξή τους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version