Καλύτερος εργοδότης στην Ελλάδα η Παπαστράτος για 9η χρονιά και επαναπιστοποίηση του Equal Salary Certification

Καλύτερος εργοδότης στην Ελλάδα η Παπαστράτος για 9η χρονιά και επαναπιστοποίηση του Equal Salary Certification

Δύο νέες κορυφαίες διακρίσεις έρχονται να αποδείξουν ότι η Παπαστράτος παραμένει πιστή στο όραμα για ένα εργασιακό περιβάλλον, ισότητας και συμπερίληψης.

Πόσο εύκολο είναι να αναδεικνύεται μία εταιρεία ο καλύτερος εργοδότης στην Ελλάδα για εννέα συναπτά χρόνια; Εάν ψάχνετε την απάντηση, τότε ρωτήστε καλύτερα την Παπαστράτος, η οποία συνέχισε για ακόμη μία φορά το σερί των διακρίσεων, παραμένοντας πιστή στο όραμα για ένα εργασιακό περιβάλλον ισότητας και συμπερίληψης.

Πίσω στο 2019, η Παπαστράτος ήταν η πρώτη στην Ελλάδα που έλαβε την πιστοποίηση Equal Salary, αποδεικνύοντας ότι παρέχει ίσες ευκαιρίες και ίσες αμοιβές. Σήμερα, η PwC και το ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικό ίδρυμα EQUAL – SALARY έρχονται με αυτή την επαναπιστοποίηση να επιβεβαιώσουν αυτό που όλοι γνώριζαν: ότι η Παπαστράτος εξακολουθεί να αποτελεί έναν ισότιμο χώρο εργασίας, χωρίς διακρίσεις φύλων, διασφαλίζοντας τη μισθολογική ισότητα για την παροχή ίδιας εργασίας, αλλά και εξασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες ανέλιξης για όλους.

Ως αποτέλεσμα, η Παπαστράτος παραμένει ως και σήμερα η μοναδική εταιρεία που έχει λάβει την πιστοποίηση Equal Salary στη χώρα μας και, ως μέλος της μητρικής Philip Morris International (PMI) που έλαβε την αντίστοιχη παγκόσμια πιστοποίηση, με ισχύ ως το 2025, αποδεικνύει σταθερά ότι πρόκειται για έναν εργοδότη επιλογής που λειτουργεί με αίσθημα ισότητας και συμπερίληψης.

Την ίδια ώρα, η Παπαστράτος κατέρριψε ακόμη ένα ρεκόρ, καθώς βραβεύτηκε για 9η συνεχόμενη χρονιά ως «Κορυφαίος Εργοδότης» στην Ελλάδα για το 2023, λαμβάνοντας τη σχετική διάκριση από τον διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό Top Employers Institute. Στο επίκεντρο τέθηκαν οι βέλτιστες πρακτικές της, αλλά και η εργασιακή εμπειρία που προσφέρει στους ανθρώπους της.

Και μην ξεχνάμε ότι η μητρική εταιρεία PMI αναγνωρίστηκε για άλλη μία χρονιά ως «Κορυφαίος Εργοδότης» τόσο στην Ευρώπη όσο και παγκοσμίως.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, καθίσταται σαφές ότι η Παπαστράτος έχει διαχρονικά ως προτεραιότητα τους ανθρώπους της, ενώ δεν παύει να είναι απολύτως αφοσιωμένη στην προσέλκυση ταλέντων, στην ανάπτυξή τους και στη διαμόρφωση συνθηκών συμπερίληψης στο χώρο εργασίας.

Γι’ αυτόν τον λόγο, συνεχίζει με συνέπεια να προσφέρει ευκαιρίες εξέλιξης μέσω διάφορων προγραμμάτων εκπαίδευσης, τα οποία μόνο το 2022 ξεπέρασαν τις 100.000 ώρες.

Τα νούμερα, εξάλλου, μιλούν από μόνα τους: Ήδη από το 2021 η εταιρεία είχε προχωρήσει στην κάλυψη του 41% των υψηλόβαθμων διευθυντικών θέσεων από γυναίκες, καθώς και στην παροχή γονικής άδειας επιπλέον 9 εβδομάδων σε σχέση με την ελληνική νομοθεσία, χορηγώντας συνολικά έως 18 εβδομάδες στο βασικό άτομο φροντίδας και έως 8 εβδομάδες στο δευτερεύον.

Με αφορμή τις δύο πρόσφατες διακρίσεις, η Μαρία Πατακιούτη, Γενική Διευθύντρια Ανθρώπων και Κουλτούρας της Παπαστράτος και Νοτιοανατολικής Ευρώπης της PMI, δήλωσε τα εξής: «Βασική προτεραιότητά μας παραμένει η διαμόρφωση ενός εργασιακού περιβάλλοντος, όπου οι άνθρωποί μας νιώθουν ξεχωριστοί και περήφανοι και ξεδιπλώνουν δημιουργικά τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους, χωρίς κανενός είδους αποκλεισμούς και διακρίσεις».

Και κατέληξε: «Η πιστοποίηση Equal Salary αλλά και η συστηματική αναγνώρισή μας ως “Κορυφαίος Εργοδότης” έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι η Παπαστράτος δεν είναι απλά ένας καλός εργοδότης αλλά ένας εργοδότης επιλογής. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε σταθερά στον ίδιο δρόμο, κρατώντας ως βασικούς κατευθυντήριους άξονες τις αρχές της ισότητας και της συμπερίληψης».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα