Τρεις διαφορετικές ιστορίες ανθρώπων στο νέο σποτ από την Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων

Τρεις διαφορετικές ιστορίες ανθρώπων στο νέο σποτ από την Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων

Ένας ξυλουργός, ένας ψαράς και ένας μπαμπάς με την κόρη του, τρεις ιστορίες ανθρώπων που έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα με τη βοήθεια της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων σε ένα συγκινητικό εταιρικό σποτ.

Υπάρχουν τα τηλεοπτικά σποτ, υπάρχουν και τα εξαιρετικά τηλεοπτικά σποτ. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το νέο, συγκινητικό εταιρικό σποτ της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, η οποία θέλοντας να ευχαριστήσει όλους όσους στήριξαν την προσπάθειά της που μετρά πλέον σχεδόν 25 χρόνια, ετοίμασε κάτι πραγματικά ωραίο.

Κάνοντας μια αναδρομή στην ιστορική εξέλιξη της Τράπεζας και με κεντρική ιδέα το “σημάδι” που προκύπτει τη στιγμή που γίνεται μια καινούρια αρχή, στο σποτ παρουσιάζονται τρεις διαφορετικές ιστορίες ανθρώπων, οι οποίοι ξεκίνησαν από χαμηλά, όμως στηρίχθηκαν από την Τράπεζα, εξελίχθηκαν και έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα. Όλα αυτά μέσα σε ένα video διάρκειας 56 δευτερολέπτων.

Πρωταγωνιστές ένας ξυλουργός, ένας ψαράς και ένας μπαμπάς με την κόρη του και η εξέλιξή τους με το πέρασμα των χρόνων.

Ο ξυλουργός που έκανε πράξη όσα ονειρεύτηκε

Στην αρχή του video παρουσιάζεται η ιστορία ενός ξυλουργού η οποία ξεκινά από το 1995, την εποχή που είναι βοηθός σε ένα μικρό ξυλουργείο και βρίσκεται εν ώρα εργασίας υπό την επίβλεψη του αφεντικού, όταν ένας ήχος από απέναντι του αποσπά την προσοχή. Βλέπει κάποιον να κρεμάει την ταμπέλα της Τράπεζας. Αυτό αποτέλεσε το σημάδι που έψαχνε για να ξεκινήσει.

Μετά από καιρό, βρίσκεται στην τράπεζα και με την βοήθεια της, κάνει τα πρώτα του βήματα. 10 χρόνια μετά, ο ξυλουργός είναι έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα. Βρίσκεται λοιπόν σε μια μεγάλη άδεια αποθήκη με τον Τραπεζικό που εμπιστεύεται και μελετούν αρχιτεκτονικά σχέδια. Έρχεται η ώρα που κρεμάει ταμπέλα ”ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΠΙΠΛΩΝ”. Σήμερα, έχοντας πλέον μια σύγχρονη γραμμής παράγωγης, η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων είναι εδώ για να κάνει πράξη όλα όσα έχει ονειρευτεί.

Ο ψαράς που έχει τη δική του επιχείρηση

Στη συνέχεια παρουσιάζεται η ιστορία ενός ψαρά, η οποία επίσης ξεκινά το 1995, μια ημέρα μετά τα εγκαίνια της Τράπεζας. Ο ψαράς βοηθάει τον πατέρα του να ράψει τα δίχτυα, όταν πέφτει στα χέρια του η εφημερίδα που αναφέρει τα εγκαίνια του πρώτου καταστήματος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων. Αυτό ήταν το σημάδι που έψαχνε για να ξεκινήσει και παίρνει την απόφαση να ανοίξει το δικό του ιχθυοπωλείο.

10 χρόνια μετά σκέφτεται να κάνει το επόμενο βήμα και με την βοήθεια του Τραπεζικού του, το υλοποιεί. Σήμερα, έχοντας πλέον μια σύγχρονη μονάδα επεξεργασίας και τυποποίησης αλιευμάτων, η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων είναι εδώ για να συνεχίσει να κάνει πράξη όλα όσα είχε ονειρευτεί.

Η κόρη που έμαθε την έννοια της αποταμίευσης

Τέλος, προσεγγίζεται η έννοια της αποταμίευσης μέσα από την συγκινητική ιστορία ενός πατέρα με την κόρη του. 15 χρόνια πριν, σε ένα παιχνιδάδικο της πόλης, ανάμεσα σε δεκάδες παιχνίδια, το κοριτσάκι ζητά από τον πατέρα του να της αγοράσει ένα κουμπαρά γουρουνάκι. Αυτό ήταν το σημάδι του αποταμιευτικού λογαριασμού. Ο πατέρας με σκοπό να μεταλαμπαδεύσει στην κόρη του την έννοια της αποταμίευσης, βάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα κέρματα μαζί με το παιδί στον κουμπαρά, ενώ την συνοδεύει κάθε τόσο στην Τράπεζα προκειμένου να καταθέσει τις αποταμιεύσεις της.

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, το 2009, στο πλαίσιο του προγράμματος της τότε εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, επιβράβευσε την απόδοση του κοριτσιού στο σχολείο με τιμητική πλακέτα. Σήμερα το κορίτσι επιλέγει να μεταβεί στο εξωτερικό προκειμένου να ολοκληρώσει τις σπουδές της. Ο πατέρας, έχοντας μαζέψει τις αποταμιεύσεις όλων αυτών των ετών, παραδίδει στο αεροδρόμιο το βιβλιάριο στα χέρια της κόρης του, για να κάνει πράξη όλα όσα είχε ονειρευτεί.

Το σποτ είναι μια παραγωγή της EyeQ Production.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version